Egg Sando // Vandaag deel ik met jullie een van mijn obsessies en aangezien ik dit broodje eiersalade op zn Japans al maanden eet en er van geniet, moet ik hem hier ook met jullie delen.

Dit recept voor Egg Sando is heeeerlijk wanneer je tijd hebt om uit te pakken en jezelf wil verwennen of dat nu met het ontbijt is of voor de lunch. Er zijn drie dingen die je moet doen: eieren koken (hard en zacht), koolsla maken en de eiersalade maken.

Japans broodje eiersalade

De Japanners gaan altijd net even een stapje verder dan wij zouden doen hier in het Westen. De precisie waarmee de eieren worden gekookt, de manier waarop dit broodje wordt ingepakt. Met aandacht en I love it…Dit is dan ook een broodje eiersalade 3.0 als je het mij vraagt haha.

68DD7333 7044 477A B1AD 9D8EFDAE6960 683x1024 - Egg sando - broodje eiersalade op zn Japans

Recept Egg sando – broodje eiersalade op zn Japans

Ingrediënten
~2 personen

6 eieren (4 voor de eiersalade)
3 EL mayonaise
1/4 kool
1 EL Appelazijn
1 tl bruine suiker
Scheutje olijfolie
Zout
Peper
4 sneetjes bruin brood
[Optioneel: Mosterd]
3 x takje bieslook – fijngehakt

Hoe maak je een broodje Egg Sando

Snijd voor twee Egg Sando’s een vierde van een kool flinterdun. Strooi hier zout op, wrijf het goed in en laat ongeveer 10 minuten intrekken. Knijp al het water eruit.

Breng de kool op smaak met appelazijn, bruine suiker, scheutje olijfolie, zout en peper. Laat 10 min intrekken.

Kook 4 eieren hard (8 minuten) en 2 eieren zacht (5 minuten). Belangrijk bij de eieren is om ze even te laten schrikken in koud water voor je ze pelt.

Maak vervolgens de eiersalade van de hardgekookte eieren, de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.

Verwarm de sneetjes brood in een pan. Smeer nu een sneetje brood in met een likje mosterd en daarbovenop de helft van de eiersalade, leg het zachtgekookte ei in z’n geheel erbovenop. En daar weer de helft van de koolsalade bovenop en eindig weer met een sneetje brood. Herhaal voor broodje nr 2 😉

Druk voorzichtig platter en snij doormidden OF pak het strak in in bakpapier en snijd doormidden. Zet de egg sando’s rechtop naast elkaar. Strooi er wat gehakte bieslook over en taraaa….Fancy lunch at home!

Meer van mijn Japanse recepten maken kan natuurlijk altijd. OISHII for sure.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Egg sando - broodje eiersalade op zn Japans

Ook iets lekkers maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je met liefde naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)