Deze pizza tartufo met tomaat, truffelmascarpone, parma ham en rucola is dé favoriet van mijn grote mini. She loves everything truffle en dit recept voor deze pizza is een ode aan een van onze favoriete pizzeria’s die nu niet meer bestaat, namelijk: da Portare Via. Daar aten wij deze voor het eerst.

Eigenlijk vind ik dit geen recept, maar om het niet te vergeten dacht ik, ik schrijf het hier op. Kunnen we deze mooi toevoegen aan de andere pizza’s die we al eerder deelden hier op de blog:
Tortizza Margharita
Pizza met gegrilde groenten
Pizza sticks met een tex mex dip

D59E19E5 49FE 4C5C 9ECC FCDD8F87FD53 683x1024 - Pizza tartufo: tomaat, truffelmascarpone,  parma ham en rucola

Pizza Tartufo – Truffel pizza

Ingrediënten
Potje truffeltapenade – 80 gr
Bakje mascarpone – 250 gr
2 x Pizzabodems
Pizzasaus / zelfgemaakte tomatensaus
Pakje parma ham
2 x Handjevol rucola
Parmezaanse kaas

Zo maak je pizza tartufo – truffel pizza (bereidinswijze)

Goed terug naar de Pizza tartufo, de truffel pizza favoriet van mijn mini.

Het is best simpel eigenlijk. Je maakt als eerste pizzasaus OF deze basis saus voor tomaten, niet met gepelde tomaten maar voor de pizza met passata (gezeefde tomaten). Vervolgens koop je een potje van je favoriete truffeltapenade en een bakje mascarpone. Dit meng je goed tot een pasta en dan heb je het grootste gedeelte gedaan.

Nu kun je twee dingen doen: of je maakt je eigen pizzadeeg of je koopt pizzadeeg bij je favo pizzeria OF nog makkelijker je favo pizzabodem van de super. Wij gebruiken onze Smart oven Pizzaiolo van Sage Appliances om de pizza’s in af te bakken. Net echt! Toch?

Je besmeert de pizza rijkelijk met tomaten saus, vervolgens twee tot drie volle eetlepels van de truffelmascarpone en doet deze in de oven tot de bodem lekker knapperig is gebakken en de truffelmascarpone enigszins is gesmolten.
Scheur de parmaham en maak er hoopjes van; leg deze losjes op de pizza.
Verdeel een handjevol rucola over de pizza en schaaf wat parmezaanse kaas eroverheen.

KLAAAAAR en mangiare!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Pizza tartufo: tomaat, truffelmascarpone,  parma ham en rucola

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn receptenoverzicht.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je

4/5 (1 Review)