Pizza margherita – Tortizza // Mijn mini is dol op Italiaans en als ze mag kiezen eten we of pasta pesto of pizza. We maken hier een keer in de zoveel tijd een simpele pastasaus of eigenlijk een tomatensaus die je kan gebruiken om een pasta te maken maar zeker ook voor de pizza. Hij is lekker basic dus je kan je met deze saus je pizza maken zoals hoe jij hem lekker vindt. Aangezien mijn mini houdt van vega, hielden we het vrij simpel. Als het om pizza’s gaat zijn wij meer van de Italiaanse varianten, lekker simpel, niet teveel poespas maar wel gemaakt met kwalitatieve ingredienten.

Tortizza

Tortizza is een combinatie van tortilla en pizza. In plaats van te werken met een pizzabodem gebruiken we voor dit recept tortillas. Lekker crispy en een dunne bodem. We like! It’s like magic; Taraaaa je hebt een simpele pizza bodem! Oh en we gebruiken geen gewone mozzarella, nee we looove buffelmozzarella. Dat maakt het ook gelijk een stukje luxer 😉
 
Wil je iets anders? Eerder maakte ik al een andere makkelijke pizza, namelijk met gegrilde groenten.
IMG 2388 654x1024 - Pizza margherita - Tortizza

Recept pizza margherita de luxe

 
Ingredienten
– tomatensaus
– tortillas
– buffelmozzarella
– zout en peper
– basilicumblaadjes
 
Hoe maak je een pizza margeritha
Besmeer een tortilla met een dun laagje tomatensaus en zorg dat 1 cm van de rand vrij blijft.
Snijdt de mozarella in plakken van 1/2 cm dik en verdeel over de tortilla.
Bak in een oven af op 200 graden gedurende 5-10 mins.
Breng op smaak met zout en peper en basilicum blaadjes.
 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Pizza margherita - Tortizza
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

 

0/5 (0 Reviews)