Pandan kokos brownies of blondies // Ik heb gekeken welke naam er nou het beste bij paste maar eigenlijk weet ik niet zo goed het antwoord. Greenies kan ook, maar dat klinkt minder lekker, haha! Dus bij deze presenteer ik u mijn pandan kokos brownies.

Flora Plant – plantaardige boter

Sinds kort is Flora Plant in de supermarkt te vinden; een nieuw plantaardig alternatief voor roomboter. Je kan er mee bakken, braden en eigenlijk alles wat je met boter kan, ook met deze plantaardige variant doen. Qua smaak en beleving komt het meer in de buurt van boter dan andere plantaardige varianten die ik eerder proefde. Fijn dat er nu een alternatief is voor jullie die op zoek zijn naar een plantaardige roomboter.

In dit recept voor pandan kokos brownies maakte ik gebruik van de gezouten plantaardige roomboter van Flora Plant, in de blauwige verpakking. Je vindt Flora Plant overigens pal naast de gewone boter in het schap van de super en kost 2.29 euro per pakje.

Ik bakte al een aantal keer eerder met Flora Plant en maakte voor een bake a long met koningsdag al deze heerlijke plaattaart met appel. Die is echt goed gelukt. Op IG TV vind je het recept voor deze makkelijke plaattaart. Ook botercrème maken met Flora Plant is mij goed gelukt zoals je in de foto hieronder ziet.

Goed; terug naar de pandan kokos brownies. Het was even vogelen, maar ik heb een heerlijk chewy recept voor je waarin ik drie favorieten met elkaar combineer: pandan, kokos en witte chocolade. Klinkt goed toch? Smaakt nog beter haha.

74876D19 8D54 4DED 899F 1090F0B949D5 819x1024 - Pandan kokos brownies

Pandan kokos brownies met witte chocolade

Ingrediënten
~16 kleine brownies

100 gr witte chocolade
100 gr Flora Plant gezouten plantaardige boter
150 gr lichte basterd suiker
1 afgestreken tl pandan extract
2 x ei van ~61gr
35 gr kokos
150 gr zelfrijzend bakmeel
snuf zout

[Optioneel: 35 gr Witte chocolade om eroverheen te decoreren.]

Hoe maak je pandan kokos brownies met witte chocolade

Bekleed een brownie bakvorm van 20×20 met een stuk bakpapier.
Verwarm de oven voor op 175C hetelucht.
Verhit een pannetje met water en leg er een kom bovenop samen met de witte chocolade, de Flora Plant plantaardige roomboter en de basterdsuiker.
Smelt au bain marie tot een glad geheel.
Voeg nu de pandan extract toe en meng wederom tot een glad geheel.
Haal van het vuur af en laat een paar minuten afkoelen.
Mix nu een voor een de eieren erdoorheen, gevolgd door de kokos en zelfrijzend bakmeel en een snuf zout tot je een glad geheel hebt.
Giet over in de bakvorm en bak in 20-30 minuten tot de bovenkant van de brownies goudbruin is en je een sate prikker er schoon uithaalt.
De brownies zijn misschien nog een beetje zacht, maar als je ze laat afkoelen krijg je een mooie chewy binnenkant en een beetje een crunchy buitenkant.

Optioneel, maar wel leuk, ik smolt nog wat chocolade in de magnetron en maakte met een boterhamzakje een klein spuitzakje en heb chocolade strepen over de brownies getrokken. Maakt het wel af vind ik.

3C33F169 2791 46D4 8CD1 D0EAB358A290 1024x820 - Pandan kokos brownies
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Pandan kokos brownies

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)