Izakaya spinazie salade met garnalen //Deze salade heb ik al een aantal keer voorbij laten komen op Social Media. Jullie waren enthousiast, dus daarom deel ik hem zoals beloofd hier ook. Het is mijn versie van de salade die ze bij Izakaya serveren. Voor nog wat extra crunch voeg ik er een handjevol pijnboompitten en wat sesamzaadjes aan toe, maar dat is echt aan jou of je dat wel of niet wil.

Deze salade maakte ik toen ik bij mijn buuf was en we een ‘wat we hebben maken we op” maaltijd aan het bereiden waren. We gingen op de Aziatische toer, dus toen zij een spinazie salade met Parmezaanse kaas maakte, bedacht ik ter plekke een dressing. De combinatie van de soya saus, bosui en de parmezaan liet me zo ontzettend denken aan de salade bij Izakaya, dat we truffel olie toevoegden en TARAAAA! De Hack was geboren!

Izakaya spinazie salade met garnalen

Bij Izakaya is de salade net even anders. Ik vermoed dat de inspiratie voor dit gerecht komt van Nobu. Op de salade van hen zie je ook iets van rode spikkeltjes. Na wat onderzoek denk ik dat ze gebruik maken van miso pasta, die ze zo dun mogelijk uitsmeren op een bakplaat met bakpapier en dat even afbakken op 100 C gedurende een uur of twee. Vervolgens verkruimel je dit zo dun mogelijk en gooit dat op het einde ook over de salade.

Ook laten zij de soya saus en de togarashi kruiden weg en gebruiken (vermoed ik) in plaats daarvan de verkruimelde miso en nog 2 EL yuzu sap.

Mijn versie smaakt echt 90% hetzelfde maar een stuk minder bewerkelijk. Ik zeg MAKEN dus <3

izakaya spinazie salade 1 801x1024 - Izakaya spinazie salade met gegrilde garnalen

Recept Izakaya spinazie salade met garnalen

~2 personen
Ingredienten

10 grote Gamba’s
Zout en peper
1 tl Olijfolie
4 Bosui
2 EL Soya sauce
2 EL Truffle oil
2 EL olijfolie
250 gr Baby spinazie
snufje Togarashi kruiden (dit is best heet, dus pas op!)
2 el Parmezaanse kaas
[Optioneel: geroosterde pijnboompitten en 1 tl Sesamzaadjes]

Zo maak je Izakaya spinazie salade

Maak de garnalen schoon, maar behoudt de staart. Laat even uitlekken en leg apart.
Kruid ze met wat zout en peper en de olijfolie.
Snijdt het groene gedeelte van de bosui schuin.
Bak deze in een beetje olijfolie tot ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens uitlekken op een keukendoek.
Maak een dressing van de soya saus, de truffel olie en de bosui.
Begin met 2 EL geraspte Parmezaanse kaas, maar mocht je meer willen, rasp gerust meer naar smaak.
Grill de garnalen even kort op een grilplaat. Je kunt ze ook kort bakken in een koekenpan met een klein beetje boter.
Hussel de spinazie met wat van de dressing, maar zorg dat je niet teveel in een keer pakt.
Maak af met een snufje togarashi kruiden en de gefrituurde bosuitjes.
Op een bord leg je nu de spinazie, wat gambas en maakt het af met de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten en sesamzaadjes.

izakaya spinazie salade 2 1024x777 - Izakaya spinazie salade met gegrilde garnalen

Wil je deze salade niet zelf maken, maar wel zelf proeven, ga dan zeker een keertje langs bij Izakaya. Lees hier wat allemaal bij Izakaya at tijdens een masterclass.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Izakaya spinazie salade met gegrilde garnalen

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)