Leffe heeft in samenwerking met Savencia iets nieuws en daar ga ik jullie alles over vertellen vandaag. Toch wil ik eerst even een stapje terug, want als ik aan een Leffe biertje denk, dan denk ik aan mijn lieve schoonvader.
 
Rituelen
Wanneer hij thuis kwam van zijn werk dan had hij een ritueeltje. Hij schonk voor zichzelf een lekker biertje in en pakte een klein schoteltje. De ene keer at hij bij zn biertje gebrande noten, de andere keer een lekker worstje of stukjes kaas; dus toen ik een paar weken geleden een mailtje kreeg met daarin nieuws, moest ik zo aan hem denken.
 
Pave a la Leffe
Leffe heeft nu in samenwerking met Savencia  kaas op de markt gebracht; Pave à la Leffe. Speciale kaas dan wel, want het is kaas gemaakt met Leffe bier. En het smaakte zowel de mini’s als mijzelf erg goed. (Which reminds me: even opzoeken hoe het met het alcohol percentage zit). Pavé à la Leffe is een half harde kaas die zich onderscheidt door de rijke smaak van het Leffe bier dat erin verwerkt zit. Er zijn twee soorten:
 
De Pavé à la Leffe met Leffe Blond
Deze kaas heeft een lichte korst, een blond hart met een subtiele smaak van kruidnagel en een lichte toets van bitterheid van het Leffe Blond bier.
Deze fijne kaas heeft gedurende vijf weken gerijpt in de rijpingskelder.

De Pavé à la Leffe met Leffe Bruin
Deze kaas heeft een amberkleurige korst met een
goudkleurig hart, geroosterde aroma’s en geraffineerde toetsen van karamel afkomstig van het Leffe Bruin bier. Deze belegen kaas heeft minstens 3 maanden gerijpt in de rijpingskelder en heeft daardoor een rijke en intense smaak.
 
Naar aanleiding van het enthousiasme op mijn foto op Instagram leek het me leuk om met jullie ook hier onze favorieten te delen om te borrelen.
image 1024x766 - Onze familie borrelplank + nieuws van Leffe
 
Familie borrelplank
Vandaag deel ik met jullie onze favoriete borrelplank, van zowel de mini’s als van ons: de familie borrelplank. Op die borrelplank ligt dan:
– Een Fuet worstje // favoriet bij de grote mini
– Parmaham // favoriet bij de grote mini
– Een stukje kaas of 2 (dit kan wisselend zijn, maar net waar we zin in hebben)
– Lekkere crackers
– Brood
– Olijven // favoriet bij de kleine mini
– Noten
– Druiven
– Een lekkere marmelade / Jam voor bij de kaas
  Leffe Pave 683x1024 - Onze familie borrelplank + nieuws van Leffe

Wat zijn jullie favorieten om te borrelen?

Eerder deelde ik ook al de volgende borrel recepten die hier thuis favoriet zijn:

Leffe Pave 2 1024x709 - Onze familie borrelplank + nieuws van Leffe

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Onze familie borrelplank + nieuws van Leffe
Meer lekkere receptjes vind je hier.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter heeft dat geen invloed op mijn mening.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]