Recept Gefrituurde Kikkererwten

Iedereen plaatst recepten voor het roosteren van kikkererwten, maar ik lekker niet. Vandaag deel ik lekker een recept voor gefrituurde kikkererwten. Waarom? Dat zal ik eens uitleggen.

Ik was onlangs op een borrel bij bar Botanique. Daar kregen we behalve lekkere drankjes, ook nog eens een aantal lekkere snacks waaronder een variant van deze gefrituurde kikkererwten. Ik vond ze zo lekker dat ik niet kon stoppen met eten. JAMMIE! Geroosterde kikkererwten kende ik al, maar gefrituurde OH LORD, nog nooit van gehoord of geproefd. Sindsdien al een paar keer gemaakt en je kan het al raden; WE ARE HOOKED. 

En je wil vast niet weten hoe simpel het is om ze te maken? HA..dat ga ik je dan maar niet vertellen ook. Grapje, tuurlijk deel ik met jullie mijn nieuwste  favoriete borrelsnack: gefrituurde kikkererwten. Heerlijk knapperig en gekruid. Behalve zo eten, kun je ze natuurlijk ook in een soep serveren of in een salade. Bewaren kan in een goed afgesloten potje. Echter denk ik niet dat ze het redden. Haha.

Ik gebruik in mijn recept voorgekookte kikkererwten (I know shame shame, maar af en toe mag het). Uiteraard kun je kiezen voor gedroogde kikkererwten, maar dan ben je al gauw een avondje zoet, dus kies ik daarom voor de gouden middenweg. En let me tell you, smaakt prima 😉

Verder geef ik de ikkererwten met Ras el Hanout wat pit. Een Marrokkaans kruidenmengsel gemaakt van meer dan 20 specerijen. 

 

Recept Gefrituurde kikkererwten met ras el hanout

Ingredienten
Kikkererwten – 1 blik van 310 Gr

1 theelepel Ras el Hanout
1/4 theelepel zout

Methode
Spoel de kikkererwten af en laat de ze goed uitlekken en dep zoveel mogelijk droog met keukenpapier.

Verhit een pan met voldoende olie en frituur daarin een kwart van de kikkererwten gedurende 3 minuten op middelhoog vuur.
Laat goed uitlekken en frituur de rest op dezelfde manier.
Eenmaal klaar herhaal je dit proces nog een keer.
Meng intussen de Ras el Hanout met het zout en leg apart.
Wanneer je kikkererwten goudbruin en knapperig gefrituurd zijn laat je ze goed uitlekken.
Zet ze in een kommetje en bestrooi met het “ras el hanout” zout naar smaak.
Proef en voeg evt nog wat zout toe. (Kijk trouwens even op de verpakking of er al zout in je ras el hanout zit, anders moet je hier rekening mee houden).
Snack away and enjoy!

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

wasterras less

Lekker borrelen EN de was doen bij Tulp Amsterdam

Wasterras bij de Tulp Amsterdam – Wat een briljante zet! Het is zaterdag en ik ben bezig met het huishouden. […]

Read More

Restaurant Daalder / Dennis Huwae

Vandaag deel ik een stukje over Restaraunt Daalder, maar eigenlijk ook wel een beetje over Dennis Huwae. Ik ontmoette hem […]

Read More

Persoonlijk: een kijkje in de nieuwe kinderkamer

Een nieuwe kinderkamer – Ik werd vorige maand behoorlijk met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik zat in de […]

Read More
vietnamese omelet garnalen culinessa

Recept Vietnamese omelet met garnalen

Vietnamese omelet – Samen met Bo van Beaufood.nl, die behalve collega foodblogger eigenlijk ook een beetje mijn buurvrouw is, maakte […]

Read More