Ik heb deze post al zo lang klaarstaan (nog voor de geboorte), maar ben helemaal vergeten om het te posten. Dit omdat de nieuwe mini een maandje te vroeg is geboren en ik nu tussen het voeden en weinig slaap nornaal probeer te functioneren. Bloggen schiet er n beetje bij in, maar ik doe mn best om toch van me te laten horen.

Vandaag een iets andere post dan normaal. Geen recept, maar hopelijk een praktische tip voor de zwangeren onder ons. Ook hier komen de laatste weken in zicht en ben ik me deze keer goed aan het voorbereiden. Daar hoort natuurlijk ook het inpakken van het koffertje bij. Mijn post daarentegen gaat over iets heel anders en ja je leest het goed: ik wil het hebben over wat je eet tijdens de bevalling. Iedereen is altijd heel druk bezig met het inpakken van de vluchtkoffer, maar ik als foodie ben natuurlijk ook bezig met wat handig is om in te pakken qua eten.

Uiteraard is dit van toepassing als je naar het ziekenhuis gaat om te bevallen, maar dezelfde dingetjes kun je in huis halen voor een thuisbevalling.

Naast de gebruikelijke tips over hoeveel setjes je mee moet nemen van welke maat, welke lijstjes je bij de hand moet hebben, heb ik ook vandaag hopelijk een paar tips voor je met betrekking tot wat je meeneemt qua eten tijdens de bevalling en je verblijf ih ziekenhuis erna.

Niet alleen scheelt het centjes, ook een boel denkwerk op de dag zelf. Oh ja en dan hoeft de BF zich niet zo druk te maken dat ie alles moet regelen! Check check double check.

Heel vaak zal de BF/je man er meer aan hebben, maar voor het geval je er zin in hebt, kun je ook lekker mee snacken. Men adviseert sowieso om niet te grote maaltijden te eten tijdens je bevalling, dus dat doen we dan ook niet.

Eten tijdens de bevalling

Voor tijdens de bevalling:
– Een drinkfles om water in te kunnen doen;
– Oplosbouillon om toch wat zout binnen te krijgen als je geen puf hebt om te eten tijdens de weeen;
– Nootjes zoals amandelen, cashew, macadamias of hazelnoten.
– Zoute dropjes.

Eten na de bevalling

Verder nemen wij het volgende mee in een kratje voor na de bevalling:
– Mijn favo thee;
– Blikjes Fris, voor mij nu cola light vanwege de zwangerschapsdiabetes;
– 
Snacks zoals chips, nootjes (ik ben nu gek op pistache, amandelen en de zoute notenmix van de AH);
– Crackers (cracottes, knackebrot, thin crisps van wasa, etc.)
– Blikje tonijn in olijfolie (ik heb geen echte cravings, maar eet nu graag die van Fish Tales)
– Zak tomatensoep. (Deze hoef je alleen op te warmen)
– Een flesje Champagne om te proosten op de nieuwe spruit!
– Doosje met muisjes, boter en beschuit voor het bezoek

Hopelijk lukt het nog, maar het is de bedoeling om last minute het volgende mee te nemen:
– Komkommer;
– Paprika;
– Fruit: Appels, Peren
– Yoghurt;
– Smeerkaas;
– Kaas en vleeswaren als ham en kipfilet.

Normaalgesproken pakken heel veel mensen ook Snelle Jelle ontbijtkoeken, liga en druivensuiker in, maar aangezien ik die niet mag, skip ik deze voor nu. Ook energydranken (bijv Dextro, Aquarius of AA) komen van toepassing voor als je niet echt zin hebt om te eten, maar wel iets binnen wil krijgen.

En jullie, hebben jullie nog gouden tips met betrekking tot wat handig is om mee te nemen?

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Tip! Wat eet je tijdens de bevalling?

Ook iets lekkers maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.