Back to school

Lunch inspiratie voor school – Ik heb dit jaar iets nieuws bedacht, om mezelf, maar ook jullie te helpen ga ik aan de slag met wat inspiratie voor school. 5 jaar geleden leerde ik Lock & Lock kennen tijdens de kook5daagse en sindsdien heb ik al mijn andere bewaarbakjes weggegooid. Ik ben zo fan van het merk dat ik besloot dit jaar mijn back-to- school-leven wat makkelijker te maken. Ze hebben namelijk super handige bakjes die je ook voor de lunch kan gebruiken. En hoe vet zijn de drinkbekers die ze verkopen?

Fruit moment en lunch

We moeten dus 5 x in de week een fruit moment en lunch inpakken, dus dat bracht mij bij het volgende. Ik wilde een overzicht met voldoende variatie, want man man anders krijgt mijn mini elke dag bijna hetzelfde en dat wilde ik even anders doen dit jaar. Ik heb dus even samen met haar gekeken wat ze wel/ niet lekker vindt en op basis daarvan hebben wij een lijstje gemaakt. Ik hoop dat jullie wat aan onze lunch inspiratie hebben.

Wat mag wel / niet op school

De regel bij ons op school is als volgt: Op de korte dagen verplicht fruit, andere dagen mag er iets anders mee, maar geen pindakaas (ivm allergiën). Wij geven eigenlijk alle dagen fruit, naar school geen koekjes en snoep.

Zo gezond mogelijk lunchen

Voor ons is het belangrijk dat ze gevarieerd en gezond te eten krijgt. Soms is dat wel een beetje een uitdaging, maar over het algemeen geen gemopper over het onderwerp. In principe houden wij ons gewoon aan de schijf van 5, maar we hanteren denk ik een 80/20 regel. Zo veel mogelijk voedingstoffen en zo min mogelijk onnodige snelle suikers. We houden het lekker simpel, dus niet al te ingewikkelde maaltijden maar snel en vooral makkelijk te bereiden.

Na school moet ze dan haar rugtasje leeghalen en overleggen we even waarom er nog iets in de broodtrommel ligt.

Zo gaf ze aan dat ze niet te vaak yoghurt mee wil met cruesli/ muesli, omdat dat te lang duurt. Ze wil heel graag snel naar buiten kunnen om te spelen. Het liefst krijgt ze een borrelplankje mee met haar favorieten, maar dat zit er niet altijd in 😉

culinessa LocknLock girl - Lunch inspiratie voor school

Lunch inspiratie voor in de trommel

 • Fruit:
  Frambozen, bessen, bramen
  Appel
  Sinaasappel, mandarijntjes
  Kiwi
  Aardbei
  Druiven
  Meloen
  Banaan

 • Hartige snack
  Blokjes kaas
  Stukjes worst
  Kleine crackertjes
  Cheese dippers
  Mini quiche
  Mini worstenbroodje
  Gekookt eitje

 • Brood
  Sneetjes (bruin) brood
  Krentebollen
  Witte bolletjes
  Pannenkoek
  Poffertjes
  Croissant
 • Snoep groenten:
  Cherry tomaten
  Komkommer
  Paprika
  Worteltjes

 • Zoete snack:
  Sultana
  Liga Milk break
  Yoghurt met fruit / cruesli
  Muffin

 • Drinken
  Chocolademelk
  Melk
  FruitsapDrinkyoghurt
  Water (met een smaakje)
  Ijstjee 

Lunch boxes

Lock n Lock bakjes en drinkflessen
Voor mij deze keer dus geen normale lunchboxes, maar de bakjes en drinkflessen die ik gebruikte in dit artikel zijn van Lock n Lock.

Handig van deze bakjes zijn de verschillende vakjes, zo kun je de inhoud van elkaar scheiden. Ook kan je ze makkelijk eruit nemen tijdens het eten.
Verder zijn de bakjes geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron. BPA vrij en ook nog eens lucht en waterdicht. Bye bye natte rugtas.

Oh en ze geven nu ook bij de bakjes handige stickers weg om op de bakjes en de drinkflessen te plakken.

culinessa LocknLock 2 1 - Lunch inspiratie voor school

Hopelijk helpt deze blogpost nog meer mama’s en papa’s voor lunch inspiratie.

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Lunch inspiratie voor school

Meer lekkere recepten vind je hier.
ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.