Het leuke aan internet is dat ondanks dat je in Nederland woont en hier je boodschapjes haalt, het internet je met een druk op de knop brengt waar je maar wilt. Op Instagram kan ik uren struinen, tot de ergernis van de BF toe. Ik volg daar zoveel verschillende mensen en uiteraard volgen anderen me ook terug.

Ik poste een foto van mijn avondmaaltijd, gekarameliseerde garnalen op zn Vietnamees (Tom Rim Nuoc Dua) en kreeg daar zo ontzettend veel reacties op dat ik besloten heb het recept met jullie te delen. Als ik het maak hier thuis zit iedereen te smullen en lijkt het alsof ik nooit genoeg kan maken.

Dit gerechtje is heerlijk met dampend hete rijst en frisse komkommer!
IMG 6844 1024x1024 - Gekarameliseerde garnalen op zn Vietnamees
Recept gekarameliseerde garnalen op zn Vietnamees

Ingrediënten
500 gr grote garnalen – ongepeld
1/4 tl zout
1/2 tl witte peper
3 teentjes knoflook – geperst
2 EL olijfolie
1/2 theelelepel witte peper
20 gr suiker (ik gebruik Thaise palmsuiker)
100 ml Kokosmelk (ik gebruik Kara voor dit recept)
5 theelepels vissaus

Methode
Was de garnalen en maak de rug goed schoon en knip de pootjes er van af.
Laat goed uitlekken en marineer in een kom met 1/4 theelepel zout en 1/2 theelepel witte peper.
Laat dit ongeveer 15 minuten marineren.
In een wok voeg je 2 eetlepels olijfolie en de knoflook samen en bakt dit tot de knoflook goudbruin is gebakken. Let op het mag niet aanbranden.
Voeg nu de garnalen toe en bak ze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.
Breng op smaak met zout, peper, suiker, vissaus en schep gedurende 1 minuut om.
Voeg de kokosmelk toe en laat dit langzaam karameliseren tot je geen kokosmelk meer ziet.

Vond je dit recept voor gekarameliseerde garnalen op zn Vietnamees lekker?? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.
IMG 5388 1024x1024 - Gekarameliseerde garnalen op zn Vietnamees