Recept nacho’s met Hollandse garnalen // Ik heb voor het eerst van mijn leven super verse Hollandse garnalen gegeten. Ik vind gepelde Nederlandse garnalen best heftig, tenminste diegene die je koopt bij de visboer. Nu ben ik dus verpest voor het leven, want halloooooo Hollandse trots. Deze kleine smaakmaker is mijn nieuwe beste vriend. Heerlijk zoet en een klein beetje ziltig. Het pellen ging mij vrij soepel af, maar is wel een gepriechel. Moet je van houden. Gewoon zo oppeuzelen kan ook en dan een heerlijk glaasje wijn ernaast!

Goed, ik ging heel braaf naar mijn visboer in het dorp hier en wilde een onsje garnalen meenemen. Ik kwam al heel snel tot de conclusie dat ik niet een onsje, maar 50 gram mee zou nemen. Dit valt ook wel onder de categorie goud als je het mij vraagt. Jeetje wat een geld. Want het is wel een delicatesse, maar goed, ze hebben meer smaak, dus heb je minder nodig in een gerechtje.

Ongepelde garnalen

Toen ik dus voor het eerst Hollandse garnalen at moest ik ze zelf pellen en die waren zo lekker, dat ik vroeg dus aan mijn visboer of hij die ook kon bestellen voor mij. Vervolgens gaf hij aan dat die nog duurder waren, hoe dan? Zelf pellen scheelt toch werk? = dus goedkoper? Maar nee, dat is dus niet zo…
Ze zijn een stuk korter houdbaar dan de gepelde garnalen, maar ze blijven wel 1 week goed in de koelkast.

Niw’s de afgelopen dagen maakte ik hier thuis van alles klaar met Hollandse garnalen. << Hoezo obsessed? >>.  We aten potted shrimp, die ik nog zal delen, want potted shrimp is perrrfeeect voor een feestje, borrel, brunch, you name it. Verder gebruikte ik de garnaaltjes in een nasi goreng. At ze met een restje botersla en cocktailsausje. Allemaal top!  Maar ….ook maakte ik voor jullie een gezellig hapje wat perfect is voor een borreltje! Me likey <3

hollandse garnalen culinessa 1 - Recept nacho's met Hollandse garnalen

Recept nacho’s met Hollandse garnalen

Ingrediënten
1 avocado (eetrijp)
2 tl citroensap
zout en peper
Zure room
3 takjes koriander
2 cherry tomaatjes 
60 gram Hollandse garnalen
20 tortilla chips (ronde)

Hoe maak je de nacho’s met Hollandse garnalen 
Meestal zijn de garnalen al gekookt als je ze gepeld koopt.
Zijn ze ongepeld, dan kook je ze even en pel ze.
Hak de cherry tomaatjes, zonder de zaadjes, fijn.
Hak de koriander fijn.
Prak de avocado en breng op smaak met de citroensap, zout en peper.
Pak een tortilla chipje en beleg die met wat avocado, wat zure room, wat tomaten, koriander en als laatste wat garnalen.

tip!: Wil je wat meer pit, hak dan ook wat rode chili peper en strooi dat over de hapjes.

Eet smakelijk 🙂

hollandse garnalen culinessa 2 - Recept nacho's met Hollandse garnalen
Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Recept nacho's met Hollandse garnalen

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met het Visbureau: www.visbureau.nl . Echter lees je hier wel mijn mening.

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten 😉.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)