Culinessa travels to London

Ik ging in februari gezellig met mijn familie naar London. Mijn allerliefste mama werd 65 jaar oud en dat wilde ze vieren met een reisje naar London. Dus gingen we op zoek naar een leuke accommodatie en met behulp van mede foodie Paola van Cravings in Amsterdam vond ik er eentje. We logeerden dus bij Leman Locke. HEEEEEERLIJK apartementhotelletje waar wij met veel plezier hebben gelogeerd.

Mooi strak ingericht appartementje in pastel kleurtjes!! Wat wil je nog meer in deze tijd, oh ja lekker eten! En ook daar was dit apart hotel een hele fijne plek voor. Het ligt namelijk bij metro station Altgate East en is 10 minuten lopen van Spitalfields market, Shoreditch en de Brewery waar je in het weekend de lekkerste food stalls hebt staan.

Dag 1:

Aangekomen en even proosten op mama haar bday. Eten bij Hawksmoore. Mama had namelijk zin om steak te eten. Dikke vette aanrader, heerlijke mac n cheese, heerlijke spinazie en super lekker vlees.

Voor het ontbijt de volgende ochtend hadden we bij Beigel Bake bagels gehaald. Onderweg naar huis ook eve cream cheese gescoord. Philadelphia cream cheese that is.

Dag 2:
Koffie bij Treves n Hyde, het koffietentje wat op de begane grond bij Leman Locke zit. Werkelijk waar top kwaliteit koffie en croissantjes. Genoeg keuze voor klein en groot, dus onze stop voor het ontbijt de dagen erna. We beginnen met een kopje koffie en een lekkere warme bagel. YUM

Aangezien we rompertjes vergeten waren mee te nemen voor de mini, even snel een stop bij de Zara. Hierna tijd om te lunchen. En route naar mijn favoriete Dim Sum in London, Yauatcha lopen we ook even door China town. De zon schijnt en het is er lekker druk. We komen ook langs Crosstown doughnuts waar we lekkernijtjes halen voor op de kamer vanavond. Genoeg keuze. Ik spot vervolgens later op mijn foto’s een Pandan doughnut en besluit ik MOET terug. Hierna tijd om naar de kinderafdeling bij Harrods te gaan. De kids mogen wat leuks uitzoeken en kiezen beiden voor iets met vleugels. De kleine mini gaat voor een helikopter en de grote mini voor een drone. We zijn een beetje moe en besluiten dat het tijd is om terug te keren naar het hotel.

crosstown doughnuts culinessa

Dag 3:
De dagen vliegen voorbij en we besluiten rustig op te staan en te ontbijten. We checken nog even in op de Sunday market, maar gaan op tijd weer weg. Ik at er hele lekkere dumplings met een kick ass black bean sambal. En ging nog een keertje langs bij Crosstown doughnuts < S c o r e>. Op naar onze volgende afspraak met mijn neef. We lunchen bij hem en besluiten in de middag dat we China town ingaan. We moeten ff die sambal scoren. Zooo lekker namelijk. We struinen even door China town en hebben zin in iets warms. Het was namelijk freaking koud in london en een soepje was meer dan welkom. Het wordt ramen bij Tonkotsu. Oké en wat side dishes. We bestellen edamame, karaage om te snacken en smullen van de tonkotsu ramen. Lekker warm! Op de terug weg nemen we als toetje een taiyaki custard gevuld visje. Lekker luchtig wafelachtige structuur met een romige custard. Zo lekker!! De mini en ik kunnen het niet laten en stoppen toch even voor een bubblewrap wafel. Eigenlijk wil ik alleen die wafel maar dat kan niet, dus kiezen we voor een orea topped wafel. Ziet er leuk uit, maar is niet helemaal mijn ding. Hij fotografeert wel lekker daarentegen.

Dag 4:
Alweer onze laatste dag in Lon. Snel ontbijten en even wandelen buiten. We lunchen lekker makkelijk in het hotel bij Treves en Hyde en eten daar serieus de lekkerste gegrilde kip die ik ooit at. In de rub verveine en citroen. Erbij geserveerd een lekkere aardappel mousseline en een frisse salade met ingemaakte groenten. Genieten!

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)