Toeren met een Volkswagen bus // Jullie waren zo enthousiast op social, dat ik besloten heb eea met jullie te delen hier. Het is zomer en vakantie, maar dit jaar geen wilde reisplannen voor ons, maar lekker in NL de zomer doorbrengen. We mogen niet klagen, want deze zomer zijn we ontzettend verwend met zonnige dagen en tropische temperaturen. Al heel lang stond op ons lijstje om een keer met een VW busje te gaan kamperen. Iets met een bucketlist dingetje en pluk de dag. Dus zo ontstond ons plannetje om te toeren door Nederland (Zie mijn route lijstje hieronder).
culinessa volkswagenbus 1 - Culinessa travels: toeren met een Volkswagen bus

Vakantie in eigen land

Tijdens de twee weken die de BF vrij had besloten we twee dagen te gaan toeren met het Volkswagen t1 camper busje en een nachtje te gaan kamperen bij vrienden die een fantastisch terrein hebben en ook b&b de Bloemenhoek runnen. De kids konden helemaal los gaan en lekker rondrennen en wij konden mooi even samen quality time doorbrengen.
 
Er werd gelachen en gehuild, flink wat gekletst en uiteraard een goede maaltijd genuttigd. De drank vloeide rijk en ook een cocktailtje hier en daar mocht niet ontbreken. 
  culinessa volkswagenbus 3 - Culinessa travels: toeren met een Volkswagen bus 

Leuke routes met een volkswagen bus

Uiteraard wilden we langs een leuke route rijden en besloten we ook nog onder weg een uitgebreide picknick te houden. Ook een paar leuke plaatjes schieten hier en daar stond hoog op het lijstje. Onze mini’s wilden zo snel mogelijk naar onze vrienden toe want daar konden ze lekker zwemmen. Na het ophalen van het busje in Nieuwegein besloten we in de buurt te blijven. Wij hebben er onwijs veel plezier aan beleefd en ik heb de provincie Utrecht weer vanuit een andere hoek mogen meemaken. Wat hebben wij veel natuur om ons heen. Lekker beboste gebieden en even wat meer rust dan normaal. I love it!
 
culinessa volkswagenbus 2 - Culinessa travels: toeren met een Volkswagen bus
 
Aangezien je het VW busje oppikt in Nieuwegein hieronder tips voor wie ook van deze ydilische plaatjes wil schieten: 
– Utrechtse heuvelrug
– Laage Vuursche
– Soesterduinen
– Rhijnauwen / Amelisweerd
Je moet dan gewoon lekker rondrijden en op het moment dat je dan een leuk plekje ziet, even stoppen en dan lekker je gang gaan.
 
culinessa volkswagenbus 4 - Culinessa travels: toeren met een Volkswagen bus

Picknicken onderweg

Wat namen we mee voor onze picknick onderweg:
– een kleed om te kunnen picknicken;
– 2 kussentjes om op te kunnen zitten;
– een kisje wat je als tafeltje kon gebruiken;
– 2 x een boho tiffin voor het meenemen van de tomaatjes, paprika en komkommer;
– serveerplank en mesjes;
– bordjes en bekertjes;
– wat te drinken;

– kaasjes, worst, brood, crackertjes, jam, druiven en aardbeien.

Ook hebben we ons ontbijtje gemaakt op de Onja stove van Primus. Makkelijk inklapbaar en super simpel in gebruik.

Waar huur je zo een Volkswagenbusje?

Er zijn twee Volkswagenbusjes waar je in kunt overnachten een blauwe (voor 2 personen) en een oranje (voor 4 personen) te huren bij De volkswagen camper. Ook kun je een old timer huren
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Culinessa travels: toeren met een Volkswagen bus

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.