Brabant is open – Den Bosch

5B015F3C 7FDA 4DE2 95C3 9B9E58BCC566 748x1024 - Culinessa travels: Den Bosch - Brabant

Wij zijn de afgelopen tijd in plaats van naar het buitenland ook Nederland aan het ontdekken. Wij verkennen graag de culinaire plekjes in steden en delen die hier. Deze keer gingen we verder met Brabant verkennen.

De vorige keer zaten we in Bergen op Zoom en nu gingen we gezellig naar Den Bosch ook wel s’Hertogenbosch genaamd. Dit moet je even doen als je er bent:

brabants worstenbroodje den bosch

Een Brabants worstenbroodje eten. Uit navraag blijkt dat men gek is op de Brabantse Worstenbroodjes van La Place, die zouden het lekkerst zijn. 

Stadsbrouwerij t Kolleke, voor echte Brabantse biertjes. Heel lekker vond ik een wit biertje met koriander en sinaasappelschillen, ‘t Kolleke Jonge Jan met een alcoholpercentage van 5,5%. Ook proefden we er bitterballen met bier, pate gemaakt met bier en kaas gemaakt met bier. Smaakte allemaal erg goed! Zowieso leuk om daar te borrelen en daarna ergens lekker te eten. Ook kun je er van alles kopen om mee te nemen naar huis. Echt gezellig!

Leuk detail: bier uit een blikje is van betere kwaliteit is dan bier uit een flesje. Een blikje laat geen licht door en dat komt de kwaliteit van het bier ten goede. Zonlicht tast namelijk de hop aan dat in het bier zit. Minder sexy, maar wel lekkerder dus. Keep that in mind!

stadsbrouwerij t kolleke

Tramkade
Voor mij een creatieve plek, waar ik los wilde gaan om foto’s te kunnen maken. Ik zag hele coole oude veevoer silo’s met graffiti en in de buurt nog meer leuke straatjes met street art.

streetart tramkade den bosch

Social Label in het Werkwarenhuis Aken
De hele vibe die je hier treft vond ik erg aan Berlijn doen denken. Een beetje afgelegen, ongeveer op 10 minuten lopen van het centrum tref je hier een creatieve plek met heel veel leuke merken en een restaurant. Wij aten bij Social Label en werden verwend met vis van de barbecue, frisse salades en heerlijke aardappel portobello pannenkoekjes. Ik kreeg het gevoel dat ik wilde spijbelen en in mijn eentje het gebied wilde verkennen.

E2A36982 39D9 47CC 9FB5 147E993B2D79 819x1024 - Culinessa travels: Den Bosch - Brabant

social label den bosch

social label den bosch

Om nog meer cultuur op te snuiven, ga je naar het Noord Brabants Museum. We genoten van het moderne gedeelte en waren behoorlijk onder de indruk van de Chinese expositie die er nu hangt. Ook kun je hier lekker lunchen op het terras buiten en genieten van uiteraard, een Bossche bol. Deze is gratis te bezoeken.
noord brabants museum

noord brabants museum

museum den bosch

Drap
Een goede kop koffie drink je bij Drap. We bestelden er een flat white en cappuccino, maar hadden jammer genoeg geen tijd om rustig te zitten. We will be back!
drap den bosch

Bossche Bollen
Iedereen kent Jan de Groot, maar deze keer gingen wij naar bakkerij Royal. Die geeft namelijk Bossche bollen workshops en ook kun je genieten van bijv. een high tea. Het was leuk om zelf een keer mn eigen Bossche bol te maken en die daarna op te eten. Uiteraard kreeg ik op social media de vraag welke Bossche bol nou lekkerder was. Heel eerlijk, ik denk niet dat je weet wie welke Bossche Bol maakt. Allebei even lekker, waarbij ik de bol van bakkerij Royal minder zoet vond. En ook maken ze de Bossche bol met de heerlijke chocolade van Callebaut! 

bossche bollen bakerij royal den bosch

bossche bollen workshop den bosch

brabants worstenbroodje

Uiteten in Den Bosch centrum
Voor het kaasplankje van restaurant Allerlei-visserij gingen wij naar een van de meest culinaire straatjes van Den Bosch en ook een van de gezelligste begreep ik uit betrouwbare bronnen: de korte Putstraat. Verder moet je in Den Bosch zijn bij de Parade of Uilenburg. Wil je meer fine dining, dan kan je altijd een tafeltje boeken bij restaurant Sense. Die hebben 1 michelin ster.
WhatsApp Image 2018 06 09 at 11.48.45 682x1024 - Culinessa travels: Den Bosch - Brabant

Winkelen in Den Bosch
Er zijn genoeg leuke straatjes en ook spotte ik een van mijn favo winkeltjes: Lucy Lane. Deze keer helaas geen tijd om naar binnen te gaan, maar I will be back.

Ging jij ook naar Den Bosch en heb je ook tips, laat die hieronder achter in een comment. Zo kunnen we elkaar een beetje helpen.

Special thanks to Visit Brabant voor de leuke invite en de lieve hosts uit Den Bosch. Wil jij ook een leuk weekend beleven, check dan dit leuke arrangement.

Ik ben niet de enige in de groep die verslag deed van dit leuke weekend:
Arno
Kimber en Saskia

D4789FBD 3B21 434A AAF1 6E637AD45C52 e1528671907448 923x1024 - Culinessa travels: Den Bosch - Brabant

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]