Buitengoed de Gaard // Het begint zo langzamerhand een sport te worden om de leukste plekjes te vinden die nog niet iedereen kent, maar die wel zo fijn zijn dat ik ze hier met jullie M-O-E-T delen. Afgelopen zomer bezochten wij Vrijhaven Zwier, gingen wij toeren met een VW bus, maar ook bezochten we eerder Camping de Lievelinge.

Buitengoed de Gaard

De kids hadden een weekje vakantie en ik merk dat als we thuis blijven dan gaat de week voorbij en hebben zij zich al duizend keer verveeld en krijg ik eigenlijk ook niet veel voor elkaar en is iedereen er klaar mee. Dat moest anders vond ik! Deze keer reisden we af naar Limburg, Heythuysen om precies te zijn en gingen een paar dagen relaxen bij Buitengoed de Gaard.

DE7CD0E0 40BE 49B5 8817 9E771D87ACD3 819x1024 - Culinessa Travels: Buitengoed de Gaard

Buitengoed de Gaard is een bijzondere vakantieplek in Limburg en wordt gerund door Anja en Bas. Voor mij de perfecte combinatie van op pad gaan met de kids, lekker je eigen ding kunnen doen, maar toch voorzien van genoeg luxe, lieve geitjes en speelmogelijkheden voor de kids en last but not least: een hot tub. Ja, echt een heuze HOT TUB! Dat was de eigenlijke reden dat we gingen, iedere pipowagen is voorzien van een eigen Dutch Hot Tub. De kiek van de dag, hoelaat gaat ie aan. En geloof me hij ging steeds vroeger aan zodat wij allemaal er van konden genieten. En daarna natuurlijk ligna recta het bedje in om te slapen.

5CB786AA 7BFC 4D0E A2B8 1410EA76E1B5 e1551459547433 683x1024 - Culinessa Travels: Buitengoed de Gaard

Ik ben altijd een beetje kritisch als het op vakantiehuisjes aankomt, maar hier wisten ze me wel te verbazen. De keuken was supernetjes en van alle gemakken voorzien met kwalitatieve spulletjes. Er lag zelf een staafmixer van Etna in. I like!

Bij aankomst werden we welkom geheten met een heuze vlaai, stond er een heerlijke chocoladefondue voor ons klaar en een mand met allerlei geitenverwennerijtjes. Leuk detail is dat bij de eerste nacht naar bed gaan de kids een heus chocolaadje in bed aantroffen. Ze mochten nog even smikkelen dus voor het slapengaan.

buitengoed de gaard 1 1024x683 - Culinessa Travels: Buitengoed de Gaard

Ontbijt

Je kan er voor kiezen om zelf je ontbijtje te maken, maar je kunt ook verwend worden door Melange, die zit in het dorpsstraatje maar brengt je dus ook gerust een ontbijtje naar wens in de pipowagen. Het ontbijt komt in een gezellige mand en er zit genoeg lekkers bij voor iedereen.

buitengoed de gaard 1 3 730x1024 - Culinessa Travels: Buitengoed de Gaard

Geitjes

Het was als een soort driedubbel feestje, we waren een paar dagen weg, er waren mega grote trampolines, een hottub om in te spartelen maar het meest bijzondere vonden ze toch echt de geitjes. Om 7 uur in de ochtend gingen de kids met PJs en al naar buiten om gelijk naar de geitjes te gaan. Saar de geit kon namelijk elk moment bevallen dus dat was mega spannend. Samen met de kindjes van Daan mochten ze meehelpen als de geitjes te eten kregen. Wat waren ze enthousiast.

Tijd om weer naar huis te gaan na 4 heerlijke dagen bij Anja en Bas op Buitengoed de Gaard. Mijn grote mini die was het er niet mee eens dat we naar huis moesten. Die ging verdrietig de auto in en vroeg wanneer we weer terug gingen. Lekker genoten met ons gezin <3

A22CF169 756F 4ED4 A497 5801179417A2 1024x1024 - Culinessa Travels: Buitengoed de Gaard

Wat kun je nog meer in de omgeving doen?

Lopen naar het dorp, een kopje koffie drinken en wat lekkers halen. Er zijn supermarkten op loofapstand dus je hoeft eigenlijk met niks te zeulen.

Er is een superschattig dorpje genaamd Thorn, die bekend staat om zn witte huisjes. Daar kun je binnen 15 minuten heenrijden.

Op 30 minuten tref je de Carrefour, heerlijk om even in rond te neuzen en je favoriete Franse boodschapjes te halen. Wij haalden er onze boodschappen voor de dagen en dat was een groot succes.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Culinessa Travels: Buitengoed de Gaard

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.