Visit Brabant – Bergen op Zoom 

Wij zijn deze maand twee keer in Brabant geweest. Het eerste weekend hebben we ons vermaakt in Bergen op Zoom en het tweede weekend gingen we naar Den Bosch. Bergen op Zoom is plein en pitoresk, maar er is genoeg om te proeven! We checkten in en mochten daarna lekker lunchen bij restaurant Hemingway. Heerlijk! 

restaurant hemingway bergen op zoom

Restaurant Hemingway
We genoten deze keer van een drie gangen lunch buiten; lekker op het terras. De gastheer Guus wist ons keer op keer te verrassen met heerlijke wijnen (waaronder een vonkelwijn uit Zuid Afrika), dus bij elke gang schreven we braaf mee. Op het menu ook witte asperges, die moesten we eten, want Brabant staat bekend om asperges, anchovis en aardbeien. Genieten geblazen! 

Ik denk dat restaurant Hemingway een van de beste restaurants is in Bergen op Zoom. Vorig jaar genoten we er al van, maar ook deze keer was het geweldig. Ga je naar Bergen op Zoom, dan moet je echt een tafeltje boeken bij restaurant Hemingway. Lees hier meer over het diner.

lunch bij restaurant hemingway bergen op zoom

Markiezenhof
Ga je naar Bergen op Zoom, dan moet je even langs het Markiezenhof, het stadspaleis van Bergen op Zoom. Hoe gaaf is deze tuin? Stel je voor dat je hier een diner kan geven, lekker buiten op deze magische plek. Ook zijn de tentoonstellingen de moeite waard en gouden tip, de beneden verdieping van het museum is gratis toegangkelijk. Altijd als ik op zo een locatie komt vind ik dat er zo een magisch gevoel van kalmte en rust hangt. Grote muren, koele ruimtes en stilte. I love it! 

0DDD5E3D 32BF 47A4 9011 8AF5C6963539 819x1024 - Culinessa travels - Brabant: Bergen op Zoom

Restaurant de Hemel
Niet in het hartje centrum, maar op 5-10 minuten lopen vind je restaurant de Hemel. Toen ik hoorde dat de chef half Marrokaans was en er lam op het menu stond kon ik het niet laten om hem te bestellen. Ter info, ik houd normaal gesproken niet van lam, vanwege de heftige smaak. Nu weet ik intussen ook wel dat dat ligt aan de manier van slachten en of het een oud of juist een jonge lam is. Ik waagde de gok en heb er geen spijt van gehad. Boterzacht was de lam, de couscous heerlijk op smaak en een waar culinair feestje. We konden door het mooie weer ook nog eens buiten zitten en hebben ontzettend genoten van de gastvrijheid en het fijne eten.
restaurant de hemel bergen op zoom
AEEA2915 ED9F 411D 998B 7061F999E309 773x1024 - Culinessa travels - Brabant: Bergen op Zoom

Eet een Brabantse bastaerdt of een Groffen koek
Iedereen in Bergen op Zoom zegt dat je deze twee zoete lekkernijen geproefd moet hebben en mijn voorkeur gaat uit naar de Groffen koek ook wel bekend als Bergse puddingkoek. Een soort geglazuurd croissant deeg met daarin pudding. Heel erg lekker. Wij aten hem dus bij Bakker Groffen.

bakkerij groffen

Ga een ijsje halen bij Crusio ijssalon, en koop gelijk wat lekkere thee voor thuis van hun eigen fantastische Crusio thee merk.

crusio ijssalon bergen op zoom

Ansjovis vissen
Helaas hebben wij dit niet gedaan en hebben we ze ook niet geproefd, maar blijft deze staan voor een volgende keer. Want hoe gaaf lijkt het mij om een keer verse ansjovis te proeven. We kregen van chef Eddy een potje met ingemaakte ansjovis mee. Wij hopen in de toekomst nog een keer op pad te mogen met de vissersfamilie Van Dort.
ansjovis van dort

Boekhandel Quist
Ga naar boekhandel Quist, loop naar boven en tref daar een van de leukste cafeetjes ever: Cafe Helene. We mochten proeven van de heerlijke rabarber taart en oh wat was dat smullen. Nom Noms..zo lekker dat we het recept wel willen eigenlijk. Caroline is zo gepassioneerd en kan je heel goed advies geven welk kookboek jij nog in je kast moet hebben. Wij kochten het boek Veggie en de Italiaanse keuken van Marcella Hazan. She loves food too. Ook leest ze elke tweede zaterdag van de maand voor aan kleine kindjes. Zo kunnen de mama’s en papa’s genieten van een relaxt ontbijtje.

boekhandel quist caroline

Fort de Roovere
Een wel heel bijzonder ervaring heb je hier als je over de Mozes brug loopt. Door het water lopen en droog blijven. Een architectonisch kunstwerk! Fort de Roovere is gratis toegangkelijk. Ook moet je zeker even het De uitkijktoren bekijken van dezelfde architecten Ro&Ad.

fort de roovere bergen op zoom

fort de roovere bergen op zoom

Ging jij ook naar Bergen op Zoom en heb je ook tips, laat die hieronder achter in een comment. Zo kunnen we elkaar een beetje helpen.

Dank voor de leuke tijd in Brabant, on to the next destination.

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]