Wij vieren elk jaar met vrienden Thanksgiving en daar hoort een kalkoen bij. Dit jaar at ik er een van Copas van Boers en boers. Mijn ervaring lees je hier, maar het was heerlijk! Ook maakte ik een heerlijke cranberry saus erbij, want dat is gewoon een must. 
IMG 6345 - Cranberry Saus
Hier in Nederland wordt er ook steeds vaker met kerst een kalkoen klaargemaakt, dus ik zeg maar alvast eet smakelijk en fijne feestdagen!

Goed terug naar de saus. Ik maakte alweer het tweede jaar op een rij mijn eigen cranberry saus. Een friszure zoete saus. Ik vind het zo lekker als ik bijvoorbeeld in de winter een stamppotje eet, dat ik altijd een extra pak koop om in in te vriezen en zo altijd cranberries in huis heb. Ze vriezen ook vers heel goed in. Het is zo makkelijk om te maken dat ik het met jullie moet delen. In letterlijk 10 minuten heb je je eigen saus gemaakt. 

Ik gebruik altijd de cranberries uit Amerika van EAT Me en koop deze bij de boer in de buurt hier. Ze zijn vanaf oktober tot en met december te koop.
IMG 6273 - Cranberry Saus

Recept Cranberry saus

Ingredienten
340 gr cranberries 
200 gr suiker
sap van 1 Sinaasappel
50ml water

Methode
In een pannetje kook je de suiker met de sinaasappelsap en water tot de suiker is opgelost.
Voeg nu de cranberries toe en laat opkoken.
Na 10 minuten zijn de meeste cranberries opengesprongen en heb je al een mooie dikke saus.
Wanneer het afkoelt wordt het nog dikker, dus maak je daar geen zorgen om.

Vond je dit recept voor cranberry saus lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere zoetigheden op mijn receptenpagina.
IMG 6294 - Cranberry Saus