Ik bedacht deze Gin Tonic cocktail nadat ik dit jaar kalkoen at en ik nog cranberries in huis had. Ik had zin om mijn gasten met kerst iets feestelijks aan te bieden bij binnenkomst. Bij kerst denk je toch meteen aan rood, dus vandaar mijn link met de cranberries. Echt een vruchtje voor de wintermaanden en met name hier in NL gegeten bij kalkoen. Meestal met kerst. Vandaag daarentegen gebruik ik het als basis voor een cocktail. Hmmmm…ik krijg nu alweer zin erin terwijl ik dit berichtje typ.

In mijn hoofd word dan gelijk een beeld gecreëerd waarbij ik als een takje rozemarijn zag steken boven het glas. Dus dacht ik ja! Ik ga een gin tonic maken met een cranberry siroop, rozemarijn en Hendricks gin. Om het af te toppen mijn favoriete tonic van Fever tree. Ik denk om het niet te zoet te maken, maak ik gebruik van de Indian tonic. Oh ja, wil je met de kruiden varieren dan is thijm ook heel erg lekker!

Hebben jullie eigenlijk ook een favo drankje me kerst?
IMG 6649 - Recept Gin Tonic met cranberries

Recept Cranberry Gin Tonic met rozemarijn

30 ml Cranberry siroop*
(Crushed) IJs
60 ml Gin (ik gebruikte Hendricks)
Indian Tonic van Fever Tree
Takje Rozemarijn

In een glas voeg je als eerste de cranberry siroop toe.
Vul het glas af met crushed ijs en schenk vervolgens voorzichtig de gin erbij.
Top af met de tonic en steek het takje Rozemarijn erlangs.

Gezellig drankje toch? Is je fles Hendricks op, dan kan je hem ook zeker wel gebruiken als vaas. Heb je ook nog een mooi aandenken aan deze gezellige avond 😉

Vond je dit receptje voor een Cranberry Gin Tonic lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere zoetigheden op mijn receptenpagina. Ook vind je hier meer kerstrecepten.

Recept Cranberry Siroop*
Deze kun je kopen, maar ik maakte hem zelf.

Ingrediënten
340 gr Cranberries (1 zak van EAT ME)

Kristalsuiker
Water

Methode
In een pan voeg je 100 ml water bij de cranberries toe en kookt op tot de cranberries zijn opengesprongen.
Gebruik een kaasdoek om het te zeven.
Afhankelijk van de hoeveelheid sap die vrijkomt voeg je suiker toe.
Per 0,5 liter sap voeg je 350 gr suiker toe.
Kook de suiker met sap tot het helemaal is opgelost en je een heldere siroop overhoudt.
Giet over in een steriele fles en bewaar in de koelkast.

IMG 6653 - Recept Gin Tonic met cranberries

 

0/5 (0 Reviews)