Hoe dek je nou een tafel met kerst? Ik stem eigenlijk mijn styling af op de gerechten die ik serveer om te eten. In mijn vorige blogpost vertelde ik al dat ik geen zin heb in een stress deze kerst. Ik deelde een recept dat je goed kunt voorbereiden en alleen hoeft op te warmen: mijn favoriete stoofvlees.

Ik kreeg de inspiratie voor dit recept door een combinatie te maken van een boeuf bourguignon en de manier waarop de mama van mijn beste dinnie op z’n Surinaams riblappen bereidt. Het resultaat is finger licking good.

Ik mag van BK op twee sets van de BK Q-linair lijn korting geven:
Met de code CULINESSAxBK krijg je nu 30% korting op de de Q-Linair Master Black RVS en met de code CULINESSAxBK2 krijg je ook 30% korting op de Q-Linair Master Glas. Beide codes zijn geldig tot en met 27 december 2020.

Inspiratie om een gezellige tafel te dekken met kerst

Samen met BK wil ik jullie deze keer inspireren hoe je de tafel dekt voor de feestdagen en wat er goed past bij het stoofvlees. Het antwoord is vaak: hou het simpel. Maak vooral gerechtjes waar iedereen blij van wordt zonder dat je een hele dag in de keuken moet staan. Zeker met kleine kinderen wil je ook tijd hebben om gezellig iets te doen, toch?

3D37663F EF6D 483B B040 D39C363C091E 1024x758 - Hoe dek je een tafel met kerst

Wat serveerde ik bij mijn stoofvlees?

De stoof is wel echt de held op tafel, dus serveer ik deze in de pan op tafel.
Ik gebruikte bij het koken alle vier de pannen uit deze set en serveerde:
– Knapperige sperziebonen en rode ui met een frisse honing citroendressing;
– Lekkere frieten, of dat nou zoete aardappelfrietjes of goede gewone frieten zijn; ze passen erg goed bij je stoof;
Stoofpeertjes;
– Last but not least: je favoriete mayo met daarbij fijn gesneden uitjes.

Wil je liever vega, no stress, I got you covered: stoof met oesterzwammen is een prima alternatief.

stoofvlees friet culinessa 1 2 683x1024 - Hoe dek je een tafel met kerst

Welke stappen zijn er nodig om de tafel te dekken met kerst

Bedenk een kleuren thema. Dit jaar ben ik gegaan voor de kleurtinten: grijs, donkergroen, goud en wit. Voor mij is het met kleine kinderen belangrijk dat er zo min mogelijk kapot gaat, dus niet teveel op tafel. Ook vind ik het bij stoofvlees prima om het gerecht in de pan te serveren en dat je de bijgerechten opdient in schalen of diepe borden. Geen gedoe met bordjes opmaken, maar lekker low profile aan tafel opscheppen. Zo kan iedereen pakken wat hij of zij lekker vindt.

Ik gebruikte onderzetters voor de pannen, verder maakte ik verschillende schaaltjes met de friet, sausjes, uitjes, twee schalen met groenten en dan de grote pan in het midden en de stoof met oesterzwammen ernaast.

Een lekker rood wijntje past hier goed bij. Ga niet voor een te zware wijn, want anders proef je het vlees niet meer en wordt het een zwaar gerecht.

Een karaf met water en bijvoorbeeld munt en citroen maakt het lekker fris.

De accessoires die ik gebruikte in deze setting zijn:
– een linnen, gebroken wit, tafelkleed;
– gouden messing kandelaren;
– gouden kaarsen;
– groene kaarsen;
– gouden bestek;
– gouden messing servetringen.

Nog meer inspiratie om je tafel mooi te dekken

Ikzelf vind het zo leuk om de tafel mooi te dekken. Eigenlijk moeten we dat gewoon vaker doen; maak er een feestje van. Ik deelde eerder al inspiratie van verschillende mooi gedekte tafels en accessoires en hoop dat dat je nog meer inspiratie geeft over hoe je de tafel moet dekken.

Fijne feestdagen lieve mensjes!

Nog meer inspiratie?

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Hoe dek je een tafel met kerst

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.