Zo eens in de zoveel tijd een broodje carpaccio eten is toch echt geen straf. Deze versie is met truffelmayo, OMG carpaccio en truffel zijn een match made in heaven. Eerder deelde ik al een wat luxere versie van een carpaccio met een porcinicreme, maar ook de carpaccio tapenade is hier thuis nog steeds favoriet.

Overal wordt een broodje carpaccio weer anders gemaakt, maar dit is mijn laatste obsessie. In plaats van met balsamico of pesto, maak ik deze dus met truffelmayo. Hij wijkt niet heel erg af van een klassieke carpaccio, maar then again. Never change a winning team, toch?

Belangrijk bij carpaccio is het vlees. Ik ben echt allergisch voor een ijskoud bordje – goedkoop-carpaccio-vlees gerecht en ben dus ook superblij dat we nu weten waar we dit kunnen kopen. Uiteraard kun je je slager lief aankijken en vragen of hij het vlees flinterdun voor je snijdt.

Deze carpaccio doet het ook goed op een bruschetta of een melba toastje.

BC41712C 041E 4C04 9555 6CEB5BC8A922 683x1024 - Broodje carpaccio met truffelmayo

Broodje carpaccio met truffelmayo

Ingrediënten

4 broodjes naar keuze / Desemstokbrood
200 gr carpaccio vlees (16 plakjes), ik kocht deze bij Crisp.nl
2x Handjevol rucola
Truffel mayonaise / Truffeldressing van Jean Baton is magisch.
2 x handjevol Pijnboompitten 
Parmezaanse kaas 

Zo maak je een broodje carpaccio met truffelmayo

Rooster de pijnboompitten goudbruin.
Snijd de broodjes open. (Ik koop het liefst vers gebakken stokbrood van de bakker)
Besmeer de onderkant van het broodje met truffelmayo.
Verdeel daarbovenop de rucola, gevolgd door het vlees, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. 
Ik hou ervan om nog wat van de truffelmayo/dressing over het vlees heen te garneren.
Eindig met de bovenkant van het broodje.

Bon App!!

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn receptenoverzicht.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je