Ik heb een redelijk erge verslaving erbij en daar moest iets aan gebeuren. Mijn lieve nicht haalde voor de borrel lekkere carpaccio tapenade. Die vond ik zoooo lekker dat ik haar stalkte. Wanneer ging ze nou weer naar die traiteur, kon ze gelijk wat lekkers voor me meenemen en het liefst wilde ik dat ze vroeg hoe de tapenade precies gemaakt werd. Van welk vlees. Heeft ze niet gedaan, dus toen moest ik maar zelf aan de slag. Experimenteren.

Gelukkig kan ik redelijk goed proeven; nee dat is een understatement: ik kan ruiken als een speurhond en proeven als een baas. Echt waar, dus hop hop de keuken in en mezelf even goed verdiepen in de wondere wereld van het beste stukje vlees dat je kunt gebruiken als je dus carpaccio tapenade wil maken. 

Na een rondje bij mijn favo slager hier in Utrecht, slagerij van Es, wist ik het en kan ik nu met jullie dus dit recept delen. Belangrijk is dat je vlees echt vers is, aangezien je het rauw eet. Zet de wijntjes klaar en haal bij je favo bakker stokbrood, want dit wordt een feestje!

Voor dit recept gebruikte ik mijn allernieuwste aanwinst van Kitchenaid: een voedselmolen

image 9 e1509529775589 690x1024 - Recept Carpaccio Tapenade

image 11 e1509531674493 683x1024 - Recept Carpaccio Tapenade

carpaccio tappenade 1024x666 - Recept Carpaccio Tapenade

Recept Carpaccio tapenade

Ingredienten

250 gr ossenhaas
4 EL pijnboompitten
4 EL parmezaanse kaas – geraspt
zout
peper
1 EL olijfolie extra virgine
1 EL kappertjes
1 EL balsamico azijn

Methode
Rooster de pijnboompitten goudbruin en laat afkoelen.

Ondertussen maal je de ossenhaas fijn met behulp van een voedselmolen, bijvoorbeeld die van Kitchenaid.
Meng in een kom het vlees en de overige ingredienten en breng op smaak met peper en zout.
Eet gelijk op, want het is het lekkerst op de dag dat je het maakt. Het gaat er ook niet lekkerder uitzien als je het in de koelkast bewaard. 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Recept Carpaccio Tapenade
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter heeft dat geen invloed op mijn mening.

5/5 (1 Review)