Boerenkool pesto // Ik mocht ivm Nationale boerenkooldag op 24 oktober weer een leuk recept ontwikkelen en die deel ik graag met jullie. Ik kwam op het idee omdat ik al heel lang een boerenkool pesto wilde maken, maar dan wel met een leuke twist. Eentje die een glimlach op je gezicht zou toveren. Dus waarom niet een beetje spelen met onze “Boerenkool met worst”

nationale boerenkooldag culinessa 1 852x1024 - Boerenkool pesto

Recepten met boerenkool

Hier thuis zijn we best gek op boerenkool en hebben we intussen ook onze favorieten. We maken graag boerenkool chips, maar ook een Caesar salade van boerenkool of een traditioneel boerenkool stamppotje met worst ontbreekt hier thuis niet. We zijn ook niet bang om een en ander te combineren, dus maakten we ook een boerenkool stamppot met een Indonesische gehaktbal. Heerlijk!

Boerenkool met worst net even anders

Dit recept voor boerenkool pesto kun je best op een leuke manier serveren, namelijk met krokant gebakken worst. Ik koos deze keer voor venkelworst, maar je kunt uiteraard ook spekblokjes gebruiken of ga lekker voor vega worst. Eigenlijk is een crunch er lekker bij. Dus doe lekker je ding! Ik serveerde dit gerechtje ook met een snufje Parmezaanse kaas. Heerlijk!

Recept boerenkool pesto

Ingredienten
~4 personen

– 100 gr boerenkool
– 30 gr pecan noten
– 1 teen knoflook
– 1 tl citroenrasp
– 10 EL olijfolie
– 3 EL citroensap
– 1 tl zout

Hoe maak je boerenkool pesto?

Kook de boerenkool in 2 minuten.
Knijp goed uit en dep even droog.
In een foodprocessor combineer je alle ingrediënten tot je de juiste pesto consitentie hebt gekregen.
Proef even en breng op smaak met nog wat zout.

A454DFE1 BD08 4035 B2CF 1E1DEB133845 1024x788 - Boerenkool pesto
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Boerenkool pesto

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)