Ka Yin Rotterdam // Voor wie het nog niet wist, ik ben geboren in Suriname en heb er tot mijn twaalfde gewoond. Daar groei je op met een hele diverse eetcultuur, maar geloof het of niet toen ik jonger was moest ik daar niks van weten. Ik was zo een kieskeurige eter en het liefst at ik elke dag mijn persoonlijke favorieten. Ik was namelijk dol op een aantal specifieke gerechten met denk ik de rest van jong Suriname. Mijn favo’s bestonden uit Bami, Witte nasi, Steak met aardappeltjes, Karbonaadjes met aardappelschijfjes en tayerblad en nog meer Chinees eten. En dan vooral Tjauwmin. Het liefs at ik het elke dag, maar in het weekend of op verjaardagen werden mijn verzoeken ingewilligd.

Ka Yin Rotterdam – de lekkerste tjauwmin

In Suriname wisselt de kwaliteit nogal, maar iedereen weet precies waar je NU de lekkerste tjauwmin kan scoren en zo ook in Nederland. Een echt goede Surinaamse Tjauwmin kan je alleen maar halen in Rotterdam en dan bij één tentje, namelijk Surinaams Chinees Restaurant Ka-yin. Tenminste dat vind ik en tot nu toe krijg ik alleen maar positieve reacties als ik er vrienden en familie heen stuur, vandaar dus dat ik hem ook hier met jullie deel vandaag.

Waarom hij zo lekker is? De noodles zijn dun (een must voor tjauwmin), de rooksmaak die het gerecht een extra dimensie geeft (dit komt door het gebruik van een wok op kolen en varkensvet?!) en de goede kwaliteit van het vlees. Ik kan er serieus van dromen en als ik in Rotterdam ben, dan moet ik of de tjauwmin halen voor thuis en ook voor mijn mama of we eten hem ter plekke. Komen er vrienden uit Rotterdam naar ons toe, dan weten ze dat ze ons heel blij maken met een portie en stiekem verheugen we ons er dan al op.

IMG 8356 1024x1024 - 010 Tip: Ka Yin verkoopt de lekkerste Tjauwmin

Wat moet je bij Ka Yin bestellen?

Wij gaan altijd voor de Tjauwmin moksi met bigi meti en pikin meti, dat wil zeggen zowel kleine stukjes vlees door de noedels als grotere stukken vlees op de noedels. Het is vaak een mix van varken (fachong, char siu en buispek) en geroosterde kip, wat gewokte paksoi en peper on the side and you are good to go!

Laat je me weten als je er een keer hebt gegeten?!

Ka Yin
1e Pijnackerstraat 83-C,
3035 GN Rotterdam
010 467 8684

3D242B4F E72F 4E75 97FF 95E92B630659 683x1024 - 010 Tip: Ka Yin verkoopt de lekkerste Tjauwmin
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - 010 Tip: Ka Yin verkoopt de lekkerste Tjauwmin

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.