12 x afhalen in Amsterdam // Ik dacht wellicht vinden jullie het leuk om te weten waar ik graag mijn eten afhaal in Amsterdam. De ene keer kan dat heel simpel een patatje zijn, maar een andere keer weer meer home cooked food. Mijn lijstje is in willekeurige volgorde, dus de een is niet beter dan de ander. Gewoon lekker en hopelijk maak ik jullie ook blij hier mee 😉

Warung Barokah – Aalsmeerweg
Voor de allerlekkerste Mie Bakso stuur ik je graag naar mevrouw Sri. Die gaat je verwennen, mark my words! Ik schreef al een uitgebreide blogpost over Warung Barokah, dus als je precies wil weten wat ik er at en vooral mee naar huis naam, happy reading en selamat makan alvast.
2234510D 819F 4C50 90A0 8E020F48B9EA 760x1024 - 12 x afhalen in Amsterdam

Warung mini – van Woustraat
Als het aan de BF ligt halen we iedere week wel een saoto soep bij warung mini. En ook nog baka bana met pindasaus (ja, wij Surinamers eten dat zo ;))
Screen Shot 2018 08 08 at 8.04.33 PM - 12 x afhalen in Amsterdam

Roop Ram – Eerste van Swinden
Roti met kip en dan bestellen we er nog een extra roti plaat bij. Grappig detail: ik maak zelf nooit roti met massala kip, dan gaat mn hele huis stinken. Hoe fijn dat Roop ram er is en mij eens in de zoveel tijd mijn roti cravings kan stillen.
Screen Shot 2018 08 08 at 8.06.01 PM - 12 x afhalen in Amsterdam

Sukhotai – World of Food
Ik durf te wedden dat dit de beste Thai van Amsterdam is met de lekkerste pad thai ever! Serieus. Geen enkele andere Thai maakt het eten zo lekker als zij. Neem een thom kha kai, neem een pad thai, neem een lekkere curry. Alles met liefde gemaakt. Oh en ze doen niet aan consessies, dus goed vragen als je niet van pittig eten houdt wat voor jou een doable optie is.
Screen Shot 2018 08 08 at 8.07.09 PM e1533751661193 - 12 x afhalen in Amsterdam

Stick up Indo – World of Food
Ook in de foodhallen, maar hier komen we voor onze gebarbecuede sate fix. Sate met lontong en gado gado om precies te zijn. Chris maakt met liefde een satetje voor je en dat proef je.
Screen Shot 2018 08 08 at 7.54.53 PM - 12 x afhalen in Amsterdam

Eethuis Ricardo’s – Javastraat
Eerder schreef ik er al een aparte blogpost over, maar eigenlijk vinden we alles van Ricardo lekker. Van de rijst met kip en groenten, tot een lekker zoetzuur visje, de maispap, de blompap, eigenlijk A-L-L-E-S.

Screen Shot 2018 01 19 at 4.13.15 PM - 12 x afhalen in Amsterdam

Marqt – diverse vestigingen
Voor het fantastische gehaktbrood. Enige dat je dan nog hoeft te doen is je stamppotje erbij maken en klaar is kees. Oh ja wellicht nog een lekkere jus erbij.

Toko madjoe – Amsterdamseweg in Amstelveen
Eigenlijk een beetje een vreemde eend in de bijt (want Amstelveen), maar dichtbij genoeg om hem hier toch te vermelden. Superlekkere Indofood haal je toch echt bij deze toko. Wil je weten wat mijn favorieten zijn, lees dan mijn blogpst over mijn favoriete Indische toko in Nederland.
Screen Shot 2016 01 08 at 11.19.50 PM 1024x1018 - 12 x afhalen in Amsterdam

New King – Nieuwmarkt
Wij gaan hier heen als we zin hebben in een wonton soep met garnalen. De beste van Amsterdam als je het mij vraagt. Meenemen kan, maar bel even van te voren want het is er eigenlijk altijd wel druk.

Petit Gateau – diverse vestigingen
Voor de allerlekkerste taartjes, het leukste kookboekje ever moet je langsgaan bij Petit Gateau. Elke verjaardag wordt hiermee een succes. Wil je zelf aan de slag om deze taartjes te maken, dan kan dat, op mijn blog een uitgebreid recept.
petit gateau madeleines 1024x1024 - 12 x afhalen in Amsterdam

Waldo Patisserie – Elandsgracht 91
Ook de taartjes van Waldo verdienen een vermelding in dit rijtje, want wij zijn fan.
Waldo patisserie 1 1024x1024 - 12 x afhalen in Amsterdam

Holtkamp – Vijzelstraat 
Voor de allerlekkerste cheesecake van Amsterdam moet je bij Holtkamp zijn. PUNT uit.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - 12 x afhalen in Amsterdam

Nog meer maken van mijn blog? Dan moet je zijn bij mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.