G E S L O T E N  – We hebben er met zoveel plezier gegeten dat we hem hier nog even live houden 😉

Alhoewel ik er al best wat keren heb gegeten, heb ik nog nooit over &Samhoud places geschreven als hotspot. Dat ik fan ben van Moshik Roth wisten jullie denk ik al en zo niet; het interview met hem lees je hier. Ook schreef ik al eerder over de heerlijke &Tomeato burger die berucht is. Waarom? Dat lees je hier 😉

Okee ik ben best een beetje boel fan, want ik maakte mijn eigen versie van de lekkere ice tea met munt die ze bij &Samhoud places Streetfood serveren.

Maar daar wilde ik het vandaag niet over hebben. De nieuwe mini is intussen alweer 6 weken oud en ik had zin om weer een keertje met de BF ergens te eten. Dat werd dus bij &Samhoud places, maar dan de Streetfood sectie. Terwijl ik deze post schrijf denk ik nu al aan de volgende keer dat ik er mag eten. Heerlijk!

Aangezien ik er dus al een aantal keren had gegeten was ik benieuwd naar de kaart. Ik wist namelijk dat hij begin van het jaar veranderd is en nu wilde ik wel eens proeven wat dat dan precies inhield. De vorige keer waren de humus met een gegrilde worst, de har kau en de oester met kippendijfilet genaamd “SAM” mega favoriet.

De favorieten deze keer: met stip op 1: de peking duck bun. WHOAAAW is het enige woord dat ik kan bedenken om het te omschrijven. Ok misschien food porn dan 😉 Verder vonden we de Flamkuchen verrukkelijk. Ook hier heb ik geen ander woord voor. Het knapperige bodempje, de subtiele smaken van parmezaan en prei. Zo verfijnd en zo lekker! Het enige dat ik een beetje teleurstellend vond was de vegetarische loempia. Qua vulling vond ik hem niet zo boeiend en hij was heel erg koud, dus ook niet lekker om in te bijten.

Ik zou Vanessa niet zijn als ik niet meer dan 1 toetje van de kaart heb geproefd, immers het was toch een wereldreis dus trok ik de stoute schoenen. Ik vroeg aan onze serveerster of het mogelijk was ook een stukje van de Baklava te proeven. Moshik is immers Israëlisch, dus had ik hoge verwachtingen van de baklava. Gelukkig mocht het en werden mijn verwachtingen niet teleurgesteld! Een heerlijk subtiele baklava (twee verschillende soorten) met daarbij verrassend genoeg een pistache sorbet, maar geen gewoon ijs; deze keer ijs zonder suiker. Ondanks de wat bittere ondertoon een erg geslaagde combi. De kleefrijst met mango was tot in de perfectie klaargemaakt. Heel mooi de doorzichtige rijstkorrels die perfect gestoomd waren (tenminste daar ga ik wel vanuit) en de mango was lekker zoet en vlezig zonder van die vervelende haartjes.

Al met al kan ik concluderen dat dit een win win situatie is. Vrij schappelijke prijzen met kwalitief hoge producten en de kennis en kunde van een 2 sterren restaurant kookbrigade.

Ook namen we heel kort een kijkje boven in het 2 sterren restaurant en de conclusie was al snel getrokken. Wij moesten maar heel gauw een excuus verzinnen om daar een keertje te dineren. Heel benieuwd naar de kaart boven!

Geniet je even mee terwijl je de foto’s bekijkt?

De amuses
IMG 9081 1024x1024 - 020 tip: &Samhoud places Streetfood
IMG 9084 1024x1024 - 020 tip: &Samhoud places Streetfood

De gerechten
IMG 9643 1024x1024 - 020 tip: &Samhoud places Streetfood

IMG 9086 1024x1024 - 020 tip: &Samhoud places StreetfoodIMG 9078 1024x1024 - 020 tip: &Samhoud places Streetfood
IMG 9644 1024x1024 - 020 tip: &Samhoud places Streetfood

De toetjes
IMG 9079 1 1024x1024 - 020 tip: &Samhoud places StreetfoodIMG 9646 1024x1024 - 020 tip: &Samhoud places Streetfood

Vond je mijn tip waardevol en wil je nog meer van mijn favorieten bekijken? Check dan hier meer restaurant tips!

&Samhoudplaces – Streetfood
Oosterdokskade 5
1011 AD Amsterdam

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening. 

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - 020 tip: &Samhoud places Streetfood

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.