Surinaams Eethuis Ricardo’s – Vandaag deel ik weer een pareltje met jullie. Long overdue, but it’s never too late to share a great tip. Toch? Wie mij op Instagram volgt (@culinessa) weet dat ik fan ben, regelmatig komen ze of in mijn foto’s of op mijn stories voorbij. Al meer dan 8 jaar halen wij regelmatig eten bij Eethuis Ricardo’s. Eerst nog op de oude locatie en toen waren ze een tijdje dicht. NOOOOO drama! Gelukkig kreeg ik de tip van Roue Verveer dat ze weer openwaren. Ik zei sorry, hij zo ja zeker! Check het maar en yes, gelukkig openden ze na een tijdje toch weer een nieuw Eethuis, maar dan aan de Javastraat in Amsterdam Oost.

Eethuis Ricardo’s

Er word hier gekookt met liefde en dat proef je. Eigenaar is Richardo Uden, die je regelmatig in de keuken treft. Zoals hun slogan luidt is het ook: Als Ricardo kookt, hoef jij dat zelf te doen! Ze werken met een dagelijks menu dat wekelijks terugkeert. Zo zijn er geen verrassingen en kan je naar hartelust je favorieten maaltijden scoren op vaste dagen. Gelukkig hebben ze ook gerechten die je elke dag kunt halen (Nasi en Bami met kip, een visgerecht met Bang Bang en maispap).

Waarom ik het zo lekker vind? Nou omdat het smaakt zoals het thuis ook smaakt en dat is wat ik wil als het gaat om Surinaams eten. Geen consessies, geen aanpassingen aan de NLse smaak, nee gewoon Surinaams eten zoals het hoort. En dan vooral gerechten die zij net iets lekkerder maken dan ik dat zelf thuis kan. De Creoolse keuken beheersen zij als geen ander. En weet je na al die jaren smaakt het eten nog elke keer hetzelfde en daarom zeg ik dat er met liefde wordt gekookt. Mi lob eng!! En voor wie het nog niet wist, ik ben zelf ook Surinaams dus ik weet hoe die dingen moeten smaken!

Screen Shot 2018 01 19 at 4.13.15 PM - Surinaams Eethuis Ricardo's - de beste van Amsterdam

Mijn favorieten bij eethuis Ricardo’s:

  • De zoetzure vis met witte rijst en kousenband
  • De Bitawirie Moksi alesi
  • De anitri beri moksi alesi
  • De bami met kip
  • De blompap
  • De maispap
  • Gemberbier

Maar ook de andere gerechten zijn heerlijk. Zo at ik een keer de aardappel steak, Surinaamser krijg je het hier niet: met een gebakken spiegelei erbij. En ook de tjauwmin smaakte ons erg goed. Mijn neefje zweert bij de cassave soep, dus die moet ik nog steeds even proeven!

Ga je langs bij eethuis Ricardo’s, bel dan van te voren om je favo gerecht te reserveren. Ook kun je er afhalen en in Amsterdam via thuisbezorgd.nl hoef je niet eens zelf de deur uit, maar bezorgen zij je favorieten lekker thuis. Hoe chill is dat?!

Eethuis Ricardo’s
Javastraat 47
Amsterdam

http://www.ricardos-amsterdam.nl/