Mijn mama was onlangs jarig en toen zijn we Chinees gaan eten. We eten best vaak Chinees omdat mijn moeder haar ouders een Chinese achtergrond hebben dus voor mij is het heel normaal om dit thuis te eten. Home made is het beste zeg ik altijd. We worden dan ook op 1 januari verwend door mijn moeder met een tafel vol Chinese lekkernijen en de gerechten die er altijd bij horen zijn “Witte Kip” met groenten, Tjauwmin met gemengd vlees, groenten en zoetzure vis. Uiteraard hoort er ook een witte nasi bij. Ik hoop dat je het lekker vindt!Eigenlijk kun je dit gerecht met alles maken. Echt waar. Vind je garnalen lekker, dan voeg je extra garnalen toe; je kan ook ipv erwtjes de stengels van de Kai Lan in kleine stukjes snijden voor de verandering. Gebruik Fa Chong (lap cheong) in plaats van Char Siu (Chinees bbq vlees). Ik zelf vind het, hoe simpeler, hoe beter. Deze nasi kun je alleen eten of als onderdeel van een hele reeks aan gerechten. Heb je de juiste balans qua smaken te pakken, dan wordt het een feestje!Chinese Fried Rice

Recept voor Chinese Nasi – Yeung Chow Chao Fan ~ 4 pers Ingredienten Rijst voor 4 personen – gekookt, t liefst een avond van te voren. 3 bosuitjes – fijn gehakt 1 medium wortel – in kleine stukjes gesneden 150 gr doperwten – bevroren mag ook, maar dan laat ik ze even in heet water wellen. 200 gr Char Siu (gekocht of bij de toko of in het restaurant) – in kleine stukjes gesneden 250 gr Tiger Shrimps  3 eieren licht geklutst met een theelepel maizena snufje witte peper 4 EL Light soy sauce 2 bosuitjes, alleen het groene gedeelte, fijn gehakt Wat druppeltjes sesamolie

Methode Kluts je eieren met de maizena in een kom tot het helemaal gemixt is. Laat je wok heet worden en voeg 2 EL olie en scramble hierin je eieren en zet ze apart. In dezelfde wok, voeg je 1 TL olie toe samen met de bosui en bak tot de aroma vrijkomt.  Voeg nu je garnalen toe en bak ze tot ze net gaar zijn. Nu kun je weer de eieren erbij doen samen met de rijst en gedurende een minuutje of twee moet je dit goed blijven omscheppen tot alle ingrediënten vermengd zijn. Vervolgens voeg je de wortelen en erwten toe en blijf alles goed omscheppen. Het gaat er hier om dat de smaken goed mixen en dat er niks aanbrandt.  Voeg nu je Char Siu vlees toe en blijf omscheppen. Breng op smaak met soy sauce, witte pepper, de bosui en als je wil kun je nu een druppeltje of twee van sesamolie erbij doen. Proef en breng indien nodig verder op smaak.

Close up fried rice

Mànmàn chīMaak ook een keer mijn recept voor een snelle nasi of mijn vegetarische nasi variant waar je van zult smullen.
culinessa signature posts new
Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.