The internet made me do it zalmfilet met groene asperges en aardappelpuree .. Ik presenteer ze wel aan u op deze manier: als zalmbootjes of op z’n Engels salmon boats. Dit is een heel handige manier om zo je zalm te bereiden en niet geheel onbelangrijk…heerlijk!! Samen met romige aardappelpuree was dit een toppertje van een gerecht. En dat kun je nu thuis ook maken. Ik leg je even uit hoe ik het gemaakt heb!

Recept voor zalmfilet bootjes met groene asperges

Ingrediënten
Bakpapier;
14 aspergetips*;
olijfolie, zout en peper;
2 zalmmoten en dan “gevlinderd” met zout en peper;
Een marinade van 1 teen knoflook geperst; 1 EL mosterdmayo, 1 EL honing, zout en peper en wat gedroogde platte peterselie

Zo maak je deze zalmfilet met groene asperges

Verhit de oven voor op 175 gr C hetelucht.
Gaar daarin op volgorde van de ingrediënten hierboven de asperges met zalm en het sausje erover in 10 mins. Serveer in het “bootje” met bijv een romige aardappelpuree.

*Mocht het nodig zijn: snijd de harde uiteinden van de asperges af. Als je gewone asperges gebruikte en ze zijn te dik, dan kun je ze over de lengte halveren zodat ze gelijkmatig garen.

Easy peasy toch? Ik wens je iig smakelijk eten! Dit gerecht is heerlijk en gezond, met de sappige zalm die perfect samengaat met de knapperige groene asperges.

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij.

0/5 (0 Reviews)