Ik denk dat we allemaal nog aan het genieten zijn van het feit dat het nieuwe jaar is begonnen en voordat ik het over een iets andere boeg ga gooien ben ik deze week nog volop aan het genieten van nieuwjaarsborrels met vrienden en familie. We hebben afgesproken samen hapjes te maken en mijn bijdrage is deze mini garnalencocktail. Ik vind dat het er super uitziet en ik denk dat iedereen blij zal zijn bij het proeven van deze klassieker. Perfect bij de drankjes die we gaan drinken. Daar vertel ik jullie nog in een andere post over. 

Voordat ik mijn recept deel, wil ik jullie allemaal bedanken voor het meekijken (lezen) in mijn culinaire wereld. Hopelijk zijn jullie me nog niet zat, want ik ben nog niet van plan om te stoppen. Wat ik wel wil doen is een baan vinden die bij me past en me tegelijkertijd de ruimte geeft om te kunnen blijven bloggen. Ik vind het veels te leuk en ik zou het leuk vinden om Culinessa.com nog meer aandacht te kunnen geven. Misschien betekent het dat de frequentie van posts zal wijzigen, maar zolang ik door kan gaan zoals nu, ga ik dat zeker doen. 

Weten jullie toevallig van die ene cool job of bedrijven die op zoek zijn,  deel het aub met me. Je weet namelijk maar nooit, wellicht zit er net iets tussen wat kan resulteren in een coole baan. Ok, genoeg over mij en nu terug naar het recept.

Recept voor een Mini Garnalencocktail

~ 4 personen

Ingrediënten

 • 4 Tijger garnalen, schoongemaakt & ongekookt
 • 1 blad van ijsbergsla
  1 EL Mayonaise
  1 EL Ketchup
  1 tl boter
  2 tl suiker
  3 tl citroensap
  2 tl dry sherry

Methode

 • In een pan, kook je een beker water en wanneer deze begint te koken, maak je het vuur uit.
 • Blancheer je garnalen met boter en een deksel op de pan. Na 10 minuten kun je checken en kijken of ze mooi roze en goed gekookt zijn. Laat uitlekken.
 • Maak een sausje van mayonaise, ketchup, suiker, citroensap en dry sherry.
 • Snijd je ijsbergsla heel fijn.
 • Pak 4 kleine glaasjes en verdeel de ijsbergsla in gelijke delen.
 • Schep wat saus erbovenop en gebruik een cocktailprikker voor je garnalen en leg deze bovenop het glaasje.

Vond je dit receptje voor deze mini garnalencocktail lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten.