Ik ben een beetje verslaafd aan het kopen van kookboeken, dus heb ik recentelijk weer een stuk of 5 gekocht. Mijn BF is er helemaal niet blij mee, keek me zelf een beetje boos aan en schudde alleen maar met zn hoofd bij het overhandigen van het amazon pakketje. Het enige dat hij zei was: NEE, Vanes, niet meer. Klaar nu. Hoe ik dat ga doen? Ik weet t niet, misschien verstoppen hahaha 😉 Goed, vandaag vertel ik over het kookboek van Uyen Luu: My Vietnamese Kitchen. Volgens mij weet iedereen nu wel dat ik gek ben op de Vietnamese keuken, toch? Zo niet, moet je maar even een kijkje nemen op mijn receptenoverzicht. Best veel 😉 toch? 

IMG 5628 e1411544668515 1024x1024 - My Vietnamese Kitchen, kookboeken inspiratie
De fotografie in het boek is echt fantastisch. Zowieso vind ik het gebruik van Aziatisch servies, hout en bamboe heel mooi, dus dit was echt een genot om door heen te bladeren. Het feit dat de Vietnamese keuken een kleurrijk feestje is maakt het wel compleet. Ik heb al een aantal gerechten gekozen die hoog op het nog maken lijstje staan. Ik heb sinds kort, tenminste dat vind ik, een perfect recept voor Pho (komt nog op de blog) gemasterd, maar in dit boek staat er weer een ander recept. Moet ik nog uitproberen dus. Mijn oog viel echter als eerste op pagina 119, met een recept voor te goed uitziende spare ribs.

Ik vond het echt een feestje om door het boek heen te bladeren, te kijken naar de recepten: de manier van styling en hoe de fotos genomen zijn. Heel inspirerend. Hoe vinden jullie mijn knipoog naar het recept uit het boek 😉 Hoe cool zou het zijn als ik haar ooit in het echt zou kunnen ontmoeten, van haar leren koken en met haar eten. Wie weet..

IMG 5626 e1411544590525 1024x1024 - My Vietnamese Kitchen, kookboeken inspiratie
Goed, terug naar de spare ribs. Als iemand me zou vragen wat mijn master dish is, dan zou ik zeggen bbqen. Ik durf het hard op te zeggen ja: ik ben denk ik wel de koningin van de gemarineerde spare ribs, dus toen ik deze spare ribs zag in “My Vietnamese Kitchen” wist ik dat ik ze heel snel zou maken! 

We kregen familie te eten en ze hadden speciaal gevraagd of ik Aziatisch eten wilde maken, dus we begonnen met de Bun Cha Gio salade, deze spare ribs en wat kangkung als groenten. Als toetje aten we de Aziatische Poffertjes. Superleuk om te horen dat ze zeiden dat als ze hun ogen sloten ze heel even terug waren op vakantie in Vietnam. Nou volgens mij krijg je geen groter compliment, toch 😉

IMG 5627 e1411544603999 1024x1024 - My Vietnamese Kitchen, kookboeken inspiratie

Recept voor BBQ spareribs, Suon Heo Nuong

~ 4-6 personen
Ingrediënten

4 Sjallotjes, fijn gehakt
1 grote teen Knoflook, fijn gehakt

4 tl Engelse mosterd
4 tl Soy sauce
6 EL Hoisin sauce
1 EL Sriracha chili sauce
1 tl Honing
800 gr Spareribs of kippenvleugeltjes
1 tl geroosterde sesam zaadjes

Methode
Begin met het maken van de marinade. Doe alle ingrediënten, behalve de ribs en meng goed door elkaar.
Nu kun je de ribs toevoegen en minimaal 30 minuten laten trekken.
Kun je ze een nachtje van te voren marineren, dan is dat nog beter.
Verhit de oven voor op 200 C.
Doe alles in een ovenschaal en bak in 45 minuten gaar of tot je spareribs lekker zijn gekaramelisseerd.
Uiteraard kun je ze ook op de BBQ grillen.
Strooi sesamzaadjes erover heen.

Let op: Ik voegde nog 3 EL Hoisin Sauce toe en ook nog 2 EL honing. Ook maakte ik de spareribs af met nog wat fijngesneden bosui. Ze waren heerlijk!

Vond je dit receptje lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht hier.

My Vietnamese Kitchen
Uyen Luu
http://www.uyenluu.com

[fblike]