Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hopelijk hebben jullie net zoals ik genoten van je feestdagen en gaan we weer fris en fruitig het nieuwe jaar in. Eigenlijk vind ik goede voornemens een beetje onzin, maar door erover na te denken en te beslissen dat het dit jaar niet niet bij een voornemen moet blijven, maar dat we het gewoon gaan doen, doe ik er eigenlijk ook aan mee toch? Haha. Ik wil al heel lang een detox doen, maar doe het niet, gezonder eten, tja wat betekent dat nou precies? Ik eet niet elke dag mcD of Burger King, kroketten of patat en ben best bewust bezig met eten, maar een fit girl ben ik zeker niet. Dus heb ik bedacht dat ik ga doen wat bij mij past, dicht bij mezelf blijven, mijn intuïtie en gezond verstand gebruiken, maar wel met onder andere wat inspiratie van een ander. 

Vandaag bespreek ik met jullie het boek van Pascale Naessens. Toen ik de mail binnenkreeg met daarin een aankondiging van dit boek, dacht ik die moet ik hebben. Het zinnetje “Puur eten dat je gelukkig maakt” triggerde mij. Ik was benieuwd naar de inhoud en kon niet wachten om hem te bekijken.

Ik nam een middag de tijd om het boek goed te bekijken onder het genot van een kopje thee en een heerlijk stukje salted caramel chocola. Het gaat immers om genieten toch!

Na alle feestdagen heb ik dus besloten om even te letten op wat ik eet, niet heel drastisch, maar wel net even wat bewuster dan normaal. Ik kon me dan ook helemaal vinden in dit boek. Wat ik leuk vind aan het boek is dat Pascale je meeneemt en uitlegt hoe je op een fijne manier jezelf een gezondere levensstijl kunt aanmeten door gezond te eten. De volgende zinnen uit het boek spraken mij aan: “Ik heb niets met ondrinkbare superfoodsapjes of vreemde workouts waarvan wordt gezegd dat ze supergezond zijn. Ik wil het “echte” leven met “echt” eten. Ik ben een levensgenieter, met een liefdevolle passie voor het leven. We leven maar een keer en ik wil er dan ook zoveel mogelijk uithalen.”. Wie kan het er hier nou niet mee eens zijn? Precies. Dus bladerde ik snel verder.

Pascale houdt het simpel en bouwt een gererchtje op door te kijken naar: vis of vlees, kaas of aardappelen en pasta of granen te combineren met groenten en geeft aan dat je moet afstappen van de klassieke manier om naar een maaltijd te kijken (groenten+ vlees/vis + aardappelen en brood).

Ik heb blijkbaar gemist dat Pascale Naessens zo populair is, want ik heb al haar andere boeken gemist. Ja echt. Ik moet ze maar eens een keertje goed gaan bekijken. Er zijn een aantal gerechtjes die ik heel graag wil maken, maar ik begon met de zalmsalade met aspergelinten. De foto zag er zo mooi uit en ik kon door de omschrijving van de dressing al bijna proeven hoe die zou smaken. Dus op naar de supermarkt en maken die salade! Is hij niet mooi?
IMG 8520 1024x1024 - Puur eten met Pascale Naessens + Goede voornemens
De gerechtjes die ik, tijdens mijn bewuster-omgaan-met-eten-voornemen zeker nog wil maken zijn (eigenlijk wil ik alles maken, maar deze zijn favoriet):

  • Warm fruit in een heerlijke creme van kokosmelk
  • Gehaktballen met groenten
  • Rilettes van Makreel
  • Rosbief met spinazie en wortelsausje
  • Warme, zachte chocolade met smeuig fruit

Pascale heeft ook een servieslijn ontwikkeld en wat is die mooi zeg. Het is jammer dat ik van de BF niks meer mag kopen, want anders had ik het wel geweten. Ontdek de wereld van Pascale op www.purepascale.com.

Ik ga in ieder geval op zoek dit jaar naar nog steeds lekker eten (ik blijf een foodie in hart en nieren) maar toch net iets bewuster dan ik al deed. Die mama kilo’s die mogen er nu echt wel af. Blijf me volgen in mijn zoektocht naar puur eten dat je blij maakt!

Puur Eten
http://www.purepascale.com/nl/puur-eten
EAN 9789401418805
€ 24,99 en te koop via Uitgeverij Terra Lanoo

 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Puur eten met Pascale Naessens + Goede voornemens
Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten . ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.