Water met een fruitsmaakje van Sourcy – Ok lieve mama’s en papa’s die mij hier trouw volgen weten ook dat ik twee mini’s heb. Sinds ik van mini nr 2 in verwachting was en toen last heb gehad van zwangerschapsdiabetes ben ik echt anders gaan kijken tegen suiker en wat we eten en drinken. Ik heb helaas door de zwangerschapsdiabetes 50%kans op het krijgen van diabetes en moet om die reden 1 keer in de zoveel jaren een onderzoek doen. Zowel de BF als ik willen onze toegevoegde suikerinnames beperken, dus waar we dat ook voor de mini’s kunnen doorvoeren doen we dat graag.

Wij drinken dus een stuk minder vaak vruchtensappen, want daar zitten ook suikers in en die worden heel snel in je lichaam opgenomen. Een heleboel suiker wel te verstaan. We blijven braaf bij één stuk fruit per dag. Gelukkig zijn beiden mini’s gek op een kopje thee en koop ik weleens aanmaak limo gemaakt van fruit, kruiden en groeten, maar dat is puur om het drankje wat smaak te geven. Ook heb ik weleens geprobeerd om zelf water met een smaakje te maken, maar op de een of andere manier is dat hier nog geen hit of misschien heb ik nog niet de juiste combo gevonden.

Grappig detail, de grote mini herinnert me er constant aan dat het niet goed is om teveel suiker binnen te krijgen: “want mama weet je nog toen je zwangerschapsdiabetes had”. Dus toen we onlangs in de supermarkt waren spotte de mini, die sinds kort wat kan lezen, WATER van Disney mama. “Ik wil de rode met Mickey”, want die lijkt mij het lekkerst. Ik dacht let’s give it a go en het was een succes.

  sourcy water met fruitsmaakje 1 2 1024x735 - Tip! Water met een fruitsmaakje van Sourcy

Sourcy Water met een Fruitsmaakje

Het ging dus om Sourcy Water met een Fruitsmaakje. Er zijn verschillende smaken: aardbei, sinaasappel en sinds vorige week appel. Het drankje bevat geen E-nummers, bubbels, zoetstoffen, suiker of zuren. Sourcy water met een fruitsmaakje bevat meer dan 99% bronwater en een vleugje aroma. Ook maken de Disney figuren het pakje water een stuk gezelliger. Dus we gingen nog even verder met testen, want onlangs kreeg ik van Sourcy de allernieuwste smaak: Sourcy Water met appelsmaak.

Mini Testpanel oordeel:
De mini’s hadden wat hulp nodig bij het openen van het pakje, maar dat vind ik als mama alleen maar fijn. Geen smeerboel. Beide mini’s namen een slokje en de kleine mini dronk het in een teug op. “Lekker mama, ik proef een beetje appel.” S C O R E. De grote mini vond het wel ok, maar kon het niet zo goed proeven omdat ze verkouden is. Voor mij een prima afwisseling van water of thee met een leuke verpakking en handig om mee te nemen voor onderweg! 

Ik zag laatst deze uitzending van Kassa over zuren in kinderdrankjes. Daar sta je niet snel bij stil, maar die tandjes hebben dagelijks ook best wat te verduren. Leuk detail: Sourcy Water met een Fruitsmaakje kwam als enige uit de test als onschadelijk voor de tandjes omdat het dus geen zuren bevat.

Sourcy is te koop in de supermarkt en kost 1.59 euro voor 6 pakjes van 200 ml.

sourcy water met fruitsmaakje 1 5 1024x764 - Tip! Water met een fruitsmaakje van Sourcy

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Tip! Water met een fruitsmaakje van Sourcy

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.