Een week of twee voor de verjaardag van de kleine mini zat ik bij de buurvrouw die me vertelde hoe de kleine mini genoot van het mini keukentje wat bij hen stond. Ze zei “Vanes, ik hoor dat ie jou napraat terwijl hij kookt”. Elke keer als hij hier is gaat hij helemaal op in het koken. Ik dacht echt OH ja? wat grappig. Thuis helpt hij weleens mee en kijkt hij hoe ik aan het koken ben, maar kookt hij verder niet. Vervolgens sprak ik Mirjam van een goed verhaal die me inspireerde en zei: Vanes, ga naar de kringloop en pimp er eentje van daar. Dus zo gezegd zo gedaan. Zij maakte er namelijk ook een keukentje voor Filou

188D9A29 4D44 43D5 A23A B49355EDE36B 1024x683 - DIY kado: kinder keuken van de kringloop voor de mini maken

Aangezien ik niet wist wat ik de kleine mini voor zijn verjaardag moest geven, dacht ik why not. Vet leuk en dan ook nog eens helemaal zelf gemaakt ahum gepimpt. I can do this! Ik ging naar de kringloop en scoorde voor 1 euro een keukentje. De keuken was precies wat ik zocht: inklapbaar, niet te groot, maar de kleuren niet mijn ding waren. Ik dacht ik kan vast alles losschroeven, dus dat moet wel goedkomen met een likje verf.

B5294CC3 2489 4D61 9731 BC98FD463321 1024x1024 - DIY kado: kinder keuken van de kringloop voor de mini maken

Wat moet je dan doen om die kinder keuken te maken?

Eenmaal thuisgekomen merkte ik dat het toch een grotere uitdaging ging worden. Ik schroefde zoveel mogelijk van de onderelen los en begon met alles te schuren.

Ik schuurde in twee keer het kinder keukentje glad, nam de boel af met een vochtige doek en kon toen een laag grondverf aanbrengen. Daarna verfde ik een aantal elementen groen en de rest lekker wit.

Ik wilde de keuken een frisse look geven en vind dat dat zelf goed gelukt is. De dag dat hij zn keukentje kreeg was hij helemaal in zn element. Zo leuk om te zien ook hoe hij er van geniet! Ik kan het jullie allemaal aanbevelen en als het aan de kleine mini ligt eten we elke dag “chili con carne of pizza margeritha”.

Dit kocht ik dus om de kinder keuken te pimpen:

  • Ik scoorde verf bij de Praxis en gebruikte nog een restje verf (Early dew van Flexa) van de kinderkamer.
  • Bij Sostrene grene vond ik een snijplankje, garde en deegrollertje. 
  • Bij de Hema kocht ik ovenwantjes en een pannensetje.
  • Het frituurmandje kocht ik ooit bij de Sligro en komt nu goed van pas.
  • We ruimen alle keukenspulletjes op in een klein mandje van de Zeeman. 

ik scoorde er in ieder geval punten mee en hoop dat ik jullie ook kon inspireren zo een projectje aan te gaan <3

culinessa kinderkeuken 1 735x1024 - DIY kado: kinder keuken van de kringloop voor de mini maken

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - DIY kado: kinder keuken van de kringloop voor de mini maken

Meer lekkere recepten vind je hier.
ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.