De Kas van Kaat // De kleinste mini was jarig maar we moesten heel ongezellig ook iets in Zwolle regelen. Dus wij in de ochtend naar Zwolle, maar helaas duurde de afspraak langer dan we dachten. Tijd om te lunchen dus. En ik had van tevoren mijn huiswerk gedaan, want ik wilde wel ergens lunchen waar de mini lekker kon rondlopen en we een goede boterham konden eten met een lekker kopje koffie erbij. GELUKT!! Mega goed gelukt zelfs, dus vandaag deel ik deze tip met jullie want jullie moeten er ook heen. 

De Kas van Kaat in Zwolle

Bij aankomst zie je een gezellige kas met allemaal zitgelegenheden erom heen. Je loopt door de schuifdeuren naar binnen en daar valt gelijk een koeling op met groenten die je kunt kopen. 

Vanuit mijn ooghoeken zie ik lekker vers brood, een leuke balie waar er koffie gemaakt wordt en daar achter de kassen met groente en fruit. Een rondje in de zaak en ik zie ook een soort van bio winkeltje, heel leuk! Allemaal lekkere dingen.

Ik kan het niet laten dus nadat ik mijn keuze voor de lunch heb doorgegeven ga ik toch even een rondje boodschapjes doen. Wat hebben ze allemaal?

Er wordt vers brood gebakken, ik zie lekkere courgettes die net geoogst zijn en het ruikt naar vers gebakken koekjes. Ik hoor de kleine mini zeggen dat hij eerst moet vragen, maar al gauw zie ik waar het om gaat: hij heeft hele lekkere haverkoekjes gekregen, ook een voor mama en papa en OH wat zijn ze lekker! Een volgende keer denk ik dat ik speciaal om de koekjes vraag. Man wat lekker! 

Goed terug naar de boodschappen. Je kunt er in plaats van plastic tasjes, katoenen tasjes kopen en zo je fruit en groenten afwegen. Lekker duurzaam! Ook kocht ik er crackertjes van Karis Crackers. Ik koos voor de mais met noten en zaden. ZO lekker. Jammergenoeg kan ik ze niet vinden hier in 030, maar man ik ben obsessed. Misschien dan een keertje zelf proberen te maken dan maar, want dit wil je gewoon vaker kunnen eten.

F2E260A1 D26E 4591 AFB2 5ECF46DB1597 e1533116948572 768x1024 - Culinessa tips: de kas van Kaat

Lunchen bij de Kas van Kaat

Ook mijn broodje voor de lunch stelde niet teleur. We bestelden allemaal een broodje met makreelsalade en ei. Hele frisse combinatie met sla en augurkjes.

Mocht je in de buurt zijn van Zwolle, ga dan zeker hier langs. Je vindt bij de kas van Kaat een kwekerij, winkel en een lunchcafe. Is het weer mooi, vraag dan naar het picknickmand  arrangement en zoek een plekje in het heerlijke park van Buitengoed de Herfte, dat grenst aan het terrein.

Ook kun je er op zn tijd workshops volgen, dus hou de website goed in de gaten.

C4ED88DB 3EF4 42D8 8C9E 74D85C68A6E3 e1533116710258 899x1024 - Culinessa tips: de kas van Kaat

Bezoek de kas van Kaat
Herfertlaan 2a
Zwolle

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Culinessa tips: de kas van Kaat

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.