Ja, voor wie twijfelde; deze titel lezen jullie goed. Het gaat over zwanger zijn en mijn zoektocht naar gezonder snacken. Het is geen staatsgeheim, misschien weten jullie het al, maar sommige dingen wil je nu eenmaal wat langer voor jezelf houden. Zo ook mijn zwangerschap. Yes, de BF en ik krijgen er een kleintje bij! De mini wordt grote zus en wij gaan dus van 3 naar 4. Een echt gezinnetje zoals iedereen zegt. M E G A  S P A N N E N D!
IMG 4758 - Gezonder snacken tijdens zwangerschap
En nu heb ik een keer jullie hulp nodig! Het leek me leuk om het onderwerp gezond snacken aan te snijden, want ik word gek! Super duper gek van het feit dat ik zoveel honger heb.

Nooit had ik gedacht dat ik als foodie een probleem zou hebben met eten. Ja je leest het goed, ik heb nu eet issues. Ik heb zoveel honger dat ik gek word van verzinnen wat ik nou weer moet eten. Al doe ik boodschappen, blijkbaar is dat niet genoeg, want op het moment dat ik honger heb, is dat op de vreemdste tijdstippen en lijkt het alsof ik nooit de juiste dingen in huis heb of dat alles op is.

Vandaar deze blogpost en mijn hoop dat jullie misschien wel leuke tips hebben die me kunnen helpen. Als je namelijk googled, kom je niet echt handige links tegen, behalve de saaie bekende tips als: eet gevarieerd, neem gedurende de hele dag kleine porties en wees verstandig. Dat helpt allemaal niet!

Ik probeer uiteraard gewoon normaal te ontbijten. Dit kan zijn met yoghurt of kwark met muesli of cruesli of vers fruit of gewoon een boterham die ik beleg. De lunch idem en het avondeten wil ook wel lukken, maar dan komen de lastige momenten. De honger tussen maaltijden. En die heb ik vaak.

“Snacks of tussendoortjes” die ik nu eet zijn:
– Crackers met kaas;
– Grissinis / Soepstengels dippen in bijv Heksenkaas (ja mijn guilty pleasure)
– Groenten met dips als hummus of yoghurt;
– Fruit: Appels, Peren, Bananen;
– Energybars van Nakd, Quaker of Just Nuts;
– Rijstwafels;
– Noten als amandelen, cashew en pecan;
– Brood met advocaat, cashew of amandel pasta, pindakaas;
– Een simpele maar heerlijke kaas tosti;
– Pitta geroosterd en belegd met bijv kaas.

En natuurlijk ook wat ongezonder zoals:
– Een koekje;
– Zakje chips’
– Popcorn, meestal Propercorn (mijn favo!);
– Chocolade.

Dus jullie hulp om gezonder te snacken tijdens zwangerschap is meer dan welkom! Het hoeft niet allemaal mega gezond, soms is variatie of afwisseling of iets heel anders ook gewoon erg welkom. Alle tips zijn dus welkom 😉 Ook van specifieke merken of producten, de ene cracker is de andere niet.

Liefs, Vanessa