Vrijhaven Zwier Vinkeveen // Zoals jullie de vorige keer konden lezen, blijven wij in Nederland deze vakantie. Onze zomer staat in het teken van leuke dingen doen in eigen land. De vorige keer gingen we op pad met een VW camper busje, maar deze keer bleven we redelijk in de buurt en gingen we op avontuur bij Vrijhaven Zwier in Vinkeveen. Dit is echt een superleuke tip, al zeg ik het zelf.

Het is slechts 20 minuten rijden vanaf huis, niet heel ver, maar toch was ik er gek genoeg nog nooit geweest. Samen met mijn mama en de twee mini’s besloot ik om drie dagen te gaan kamperen. Ok, vooruit naar de glamping. En ja, je moet nog steeds je bed uit om te douchen of naar de wc te gaan, maar verder is het top. En wie heeft er ooit een rain shower gehad op de camping. YESSSSS!

culinessa vrijhaven zwier 11 - Culinessa Travels: Vrijhaven Zwier Vinkeveen

Vrijhaven Zwier
Vrijhaven Zwier ligt bij Haven Winkeloord en is een heus familiebedrijf. Esther & Mariska Griffioen en Yordi de Bruin runnen samen het bedrijf. Een duurzame buitenplaats waar je wordt uitgenodigd om je te laten leiden door wat goed voelt.

Een fijne plek waar je kunt doen wat jij wilt. Dichtbij de stad, dichtbij de natuur. Kom in actie of tot rust. Laat je leiden door wat goed voelt. Hier krijg je energie door te doen, of juist lekker te laten. We nodigen je uit. Ontdek zelf wat positieve energie met je doet. En Zwier jezelf weer helemaal op!

De tent
Wij houden wel van een beetje luxe en het moment dat we de tent openritsten werden we aangenaam verrast. Aan de ene kant van de tent een een persoonshoekje, een koelkast, twee stoelen en een grote boxspring voor twee personen. Lekkere wit beddengoed gecombineerd met frisse kleurtjes en de favoriete kleur van de mini: blauwtinten every where. Oh en is het er te koud, dan kun je vragen om een elektrische deken.

culinessa vrijhaven zwier 8 - Culinessa Travels: Vrijhaven Zwier Vinkeveenculinessa vrijhaven zwier 3 - Culinessa Travels: Vrijhaven Zwier Vinkeveen

culinessa vrijhaven zwier 9 - Culinessa Travels: Vrijhaven Zwier Vinkeveen

culinessa vrijhaven zwier 2 - Culinessa Travels: Vrijhaven Zwier Vinkeveen

culinessa vrijhaven zwier 5 - Culinessa Travels: Vrijhaven Zwier Vinkeveen

culinessa vrijhaven zwier 6 - Culinessa Travels: Vrijhaven Zwier Vinkeveen

culinessa vrijhaven zwier 7 - Culinessa Travels: Vrijhaven Zwier Vinkeveen

culinessa vrijhaven zwier 1 3 - Culinessa Travels: Vrijhaven Zwier Vinkeveen

Het eten bij Zwier
Iedere ochtend staat het ontbijt voor je klaar in de keuken. Ook is er de mogelijkheid om zelf een eitje te koken. Wat ik fijn vind is dat je bij vrijhaven Zwier lekker zelf kunt koken of je kan je laten verwennen. Je kunt kiezen om een lekker soepje (dat je alleen hoeft op te warmen) met broodjes en bijpassende smeersels te eten of je kunt aanschuiven voor een 2 gangen diner. Voor ons was dat helemaal prima, maar niet helemaal geschikt voor de mini’s. De smaken waren voor hen iets te heftig en onbekend.

Bij Zwier koken Marianne en Frouke met allemaal pure ingrediënten: het liefst verse seizoensproducten, biologisch en uit de streek.

Tussendoor kun je bij de receptie terecht voor een ijsje, een frisje of een biertje. Ook hebben ze lekkere hartige snacks waar je van kunt genieten. Even turven bij de receptie en je kunt weer lekker door.

Wil je toch lekker buiten de camping eten, dan kan dat. Wij kregen als tip dat cafe de Goede morgen op nog geen 10 minuten lopen was. Prima voor de lunch. Ook ligt Abcoude redelijk in de buurt en kun je ook in Vinkeveen zelf een hapje eten.

culinessa vrijhaven zwier 10 - Culinessa Travels: Vrijhaven Zwier Vinkeveen

Wat kun je allemaal doen bij Vrijhaven Zwier?

Zwemmen, suppen, kanoën, zeilen en sloepje varen. Lekker een boekje lezen, beetje wandelen, maar wil je even helemaal niks dan kan dat natuurlijk ook. Verder kun je ook lekker vroeg in de ochtend naar yoga en is er ook kinderyoga voor de kindjes. Wanneer dat precies is vind je terug op de site.

Er zijn genoeg zitplekken in en rondom de keuken waar je gezellig contact kunt leggen met andere ‘zwier”bollen.

Onze ervaring

Ik hou wel van de rust opzoeken, maar traditioneel kamperen hoeft voor mij niet zo. Dit was daarom perfect. Een hele knusse sfeer waarbij je gezellig contact legt met de mede kampeerders, een marshmallow voor je tent kunt roosteren of lekker picknicken met de kleintjes, maar toch kunt slapen in een tent die luxueus is ingericht. Boek je een van de luxe bell tenten, dan krijg je er het ontbijt, een yogales en het gebruik van kano’s en SUP’s bij. Fijn toch? Wij gaan in ieder geval nog terug, hopelijk dit jaar nog!

culinessa vrijhaven zwier 3 2 - Culinessa Travels: Vrijhaven Zwier Vinkeveen

culinessa vrijhaven zwier 4 - Culinessa Travels: Vrijhaven Zwier Vinkeveen

Vrijhaven Zwier
Winkeldijk 20A
3645AP Vinkeveen

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Culinessa Travels: Vrijhaven Zwier Vinkeveen*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.