Onion Bhaji – rode uien bhaji is een heerlijke snack. In India vaak gegeten bij een borrelmomentje met een glas whiskey. Hier thuis gewoon omdat het zo lekker is haha. Zoals jullie misschien hebben gezien is er een nieuw kookbijbel, De bijbel van de Indiase keuken van een van mijn favo foodie collega’s Paulami van de blog Spicetripwithpaulami die ook geweldige kookworkshop aanbiedt.

Kanda uien bhaji – Onion bhaji – Pakora

Paulami legde uit dat dit hapje zowel als ‘bhaji’ en ‘pakora’ bekend staat. Onion bhaji’s zijn het beste te omschrijven als knapperige uien beignets gemaakt van kikkererwtenmeel met allerlei heerlijke kruiden. Ik maakte deze voor het eerst zelf tijdens een digitale workshop van Paulami ter ere van haar nieuwe baby. In het recept maakt Paulami de bhaji met best wat pit, ik heb er een halve groene rawit in gedaan, vond ik al meer dan genoeg om eerlijk te zijn. De rest van de rawit shined mooi hier in de koelkast.

Tip: De bekende gele poeder asafoetida is een stinkbommetje, dus pas op als je deze openmaakt. Het is behoorlijk doordringend van geur, maar echt onmisbaar in de Indiase keuken. Het geeft die kick en geur die je kent van de Indiase tentjes.

CBEBA83D 2726 4E07 9365 A5557C2445DF 682x1024 - Rode Uien Bhaji - Onion bhaji

Recept Uien bhaji – Onion bhaji – Pakora

Ingrediënten

2 grote uien, in fijne halve ringen
1 groen rawit-pepertje, grof gehakt –> ik gebruikte een 1/2 pepertje
10 g koriander, grof gehakt
110 g kikkererwtenmeel (ook wel bekend bij de toko als gram flour)
½ tl chilipoeder
½ tl kurkumapoeder
1 tl komijnpoeder
¼ tl asafoetida
2 tl garam masala
1½ tl zout
½ tl suiker
½ tl baking soda
zonnebloemolie, om in te frituren
muntchutney (zie p. XX) of tamarindechutney (zie p. XX)

Ik eet ze zo warm uit het vuistje, maar serveer er een lekkere chutney bij. Tamarinde of munt chutney passen hier goed bij.

Zo maak je kanda uien bhaji – pakora

Meng in een ruime kom de ui, het rawit-pepertje, de koriander, kikkererwtenmeel, chilipoeder,
kurkumapoeder, komijnpoeder, asafoetida, garam masala, het zout, de suiker en de baking soda.

Voeg 3 eetlepels water toe en meng de ingrediënten met je handen goed door tot een
samenhangend geheel.

Verhit een flinke laag olie in een (frituur)pan tot 130 °C. Vorm het mengsel, eventueel met behulp
van 2 eetlepels, tot stevige beignets van 5 cm groot en 1½-2 centimeter dik. Laat even rusten en
herhaal tot alles op is.

Frituur de beignets in porties in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Neem met de schuimspaan uit de
olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de uienbeignets met muntchutney of tamarindechutney.

Uien bhaji’s bewaren

De uien bhaji’s zijn warm het lekkerst. Je kunt ze heel goed van tevoren maken en kort voor gebruik weer even in de oven / airfryer opwarmen. Ik ga zelf een stapje verder en vries ze gebakken en afgekoeld in. Kan ook prima. Als ik bijvoorbeeld mijn rode linzen-kokossoep maak serveer ik deze erbij on the side. Echt een fijne combinatie samen.

De bijbel van de Indiase keuken koop je oa bij Bol.com

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Rode Uien Bhaji - Onion bhaji

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn receptenoverzicht.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je

0/5 (0 Reviews)