Op zaterdag vinden de BF en ik het leuk om te gaan lunchen met de mini. Niet zo lang geleden opende Vondelpark 3haar deuren en wij vonden het de perfecte spot om uit te proberen. Ik maakte een reservering voor 12.30 en nadat we onze auto hadden geparkeerd kwamen we binnen bij een gezellige  drukte. Het zat grotendeels vol met verschillende types: van jonge mensen, hipsters, vriendengroepen, families, toeristen; eigenlijk van alles en nog wat dus. Het personeel was erg oplettend en al heel gauw werden we aangesproken en naar onze tafel gebracht.

We kregen het menu en bestelden eerst voor de mini. Ik vroeg haar waar ze zin in had en met een grote glimlach vertelde ze mij dat ze heel graag een kroket wilde eten. Wij bestellen eigenlijk altijd eerst voor de mini, zodat zij als eerste haar eten krijgt en wij haar kunnen helpen bij het opeten. Ondertussen wachten wij braaf tot ons eten word geserveerd en tegen de tijd dat ze klaar is met eten kunnen wij ongestoord genieten van al dat lekkers op ons bord terwijl zichzelf vermaakt met een spelletje of kleurboek. Goede compromis toch?

Op het menu stond er dat ze kroketten van Oma Bobs serveren en ik weet dat haar kroketten of zoals ze ze zelf noemt “croquettes” berucht zijn. Het begon allemaal met Jurgen Ottenhof die de kroketten van zijn oma Bobs begon te verkopen. Ze werd Bob genoemd door zijn opa omdat ze eigenlijk een hele moeilijke Franse naam had die hij maar lastig vond om uit te spreken. Tegenwoordig kun je de “croquettes” van Oma Bobs op vele plekken tegenkomen en zo ook bij Vondelpark 3.

IMG 1504 1 1024x1024 - Review: Vondelpark 3
Wat ik leuk vond aan hun menu is dat er op de kaart duidelijk word uitgelegd dat het Pand stamt uit 1881 en dat het een plek is waar ze vernieuwen met een knipoog naar vroeger. Toen en nu, eigenlijk is er niet zo veel veranderd. Zo ook op de menu kaart, die vol staat met gerechten met een knipoog naar het Holland van de oertijd. Gerechten met de bereidingswijze van toen, vol verantwoorde ingrediënten van nu. Of omgekeerd, maar in beide gevallen #NieuwHollands genoemd. 

Goed, terug naar onze lunch. Terwijl de mini aan het genieten was van haar kroketjes, bekeken wij eens goed de menu kaart. Ik bestelde een van de populaire gerechten, namelijk een quinoa salade met gamba’s, tomaten, avocado en koriander. De BF wilde heel graag de steak tartare proberen, dus hij koos de 2 gangen lunch special; bestaande uit de beruchte steak tartare gemaakt met vlees van slagerij Piet van den Berg en skreifilet als tweede gang.

Na niet al te lang wachten werd ons eten geserveerd en wow wat zag het er mooi uit. Heel kleurrijk en innovatief gepresenteerd. Ik vond de opmaak van de steak tartare super en het kleine tubetje met saus weer eens wat anders. Mijn quinoa salade had een beetje een aparte smaak (ik vond de avocado mousse aan de bittere kant) dus sprak ik de ober aan en die nam mijn bord weer mee. Korte tijd later kwam hij terug en verontschuldigde zich en bevestigde dat het niet zo hoorde te smaken en hij vroeg of ik iets anders wilde eten. Ik nam zijn aanbod aan en koos voor een andere beruchte salade op het menu, namelijk de Spelt salade met gegrilde pompoen, geitenkaas, walnoten en sinaasappel. Hele subtiele smaken die goed samengingen en ik miste er geen vis of vlees bij. Het vulde me zo goed dat ik de rest van de avond geen honger meer had. Mijn BF vond zowel de steak tartare als de vis heerlijk. De romige saus met kappertjes die bij de vis geserveerd werd, vond hij bijzonder lekker.

IMG 9436 1024x712 - Review: Vondelpark 3
IMG 9450 1024x766 - Review: Vondelpark 3
In het restaurant hing een geweldige rol papier met daarop wat Tips van de chef. Blijkbaar zijn de ribbetjes van het kloostervarken geserveerd met een sambal van rode kool goddelijk lekker. Ik keek gelijk op Instagram naar de foto’s en ooh die zagen er goed uit. Voor wie het nu nog niet denkt, ja, ik ga terug, speciaal voor die ribbetjes. Ik zie mezelf al helemaal op het terras zitten tijdens een mooie voorjaarsdag lekker drankjes drinken en dan in de avond aanschuiven voor een heerlijk diner. Voor nu zeg ik…wordt vervolgd!

IMG 1503 1 1024x1024 - Review: Vondelpark 3
Vond je deze review over restaurant Vondelpark 3 leuk, check dan nog meer restaurants.

Vondelpark 3
Vondelpark 3
1054 HK Amsterdam
T: 020 -639 25 89
info@unlimitedlabel.com