Wanneer ik hoor dat er een nieuw tentje is geopend en ik een aantal super foto’s voorbij zie komen van leuk gepresenteerde gerechtjes, dan triggered dat mijn nieuwsgierigheid. Komt daar nog eens bij dat het ook nog eens Aziatisch eten is, dan ben ik reuze benieuwd. Ik vond het dan ook superleuk toen ik een invite kreeg of ik wilde komen proeven van de Kaart van Terpentijn. 

Eerlijk gezegd wist ik toen nog niet dat er zowel een restaurant als een streetfood bar waren. Daar kwam ik pas achter net voor ik er ging eten. Samen met foodie friend Sees, Char en de mini streken we neer op het terras van Terpentijn en mochten we genieten van een heleboel lekkers. Voor mij iets beperkter, aangezien ik nu last heb van mijn zwangerschapssuiker. 

Nog snel voor we gingen eten, liep ik samen met de mini naar boven en wauw wat een mooie tent. Strakke inrichting en helemaal anders dan bijvoorbeeld de streetfood bar beneden. Complimenten!
Terpentijn inrichting 1024x768 - 020 Review: Terpentijn Amsterdam
Ik moest nog even mijn menu keuze doorgeven en kon toen lekker aan tafel. Ik sloeg de Lady Boy oester (een oester met lychee!) over, en begon maar heel braaf met mijn Fish in a cookie. En zonder dollen, deze cookies waren goddelijk lekker! Het was een combinatie van krab en zalm en had een heerlijke panko crunch aan de buitenkant. Heerlijke viskoekjes dus! Vervolgens kreeg ik twee broodjes: eentje met Hoisin kip en ingemaakte komkommer en een met een soort spicy beef. De Hoisin kip was mega lekker en vanwege mijn suiker was ik een beetje bang en voorzichtig om niet alles op te eten, maar wat had ik daar later spijt van. De spicy beef daarentegen vond ik niet echt een topper. Hij was best saai en vrij vlak van smaak.  

Als hoofdgerecht koos ik voor de Pork belly roast. Ik at de pork belly roast helemaal op en smulde er van. Een lekker krokantje aan de buitenkant, licht gezoet. Helaas waren de noodles te zoet voor mij. Na 1 hap besloot ik verstandig te zijn en niet door te eten. Sees en Char hadden de Pho Beef soep en een vegetarische curry. Stuk voor stuk kleurrijke verrassingen!

De mini at het toetje van passievrucht-custard met rood fruit en munt op! Is het geen plaatje?
IMG 6910 1024x1024 - 020 Review: Terpentijn Amsterdam IMG 6912 1024x1024 - 020 Review: Terpentijn Amsterdam
IMG 6911 1024x1024 - 020 Review: Terpentijn Amsterdam
IMG 6909 1024x1024 - 020 Review: Terpentijn Amsterdam
IMG 6913 1024x1024 - 020 Review: Terpentijn Amsterdam
IMG 6914 1024x1024 - 020 Review: Terpentijn Amsterdam
Hoe leuk, ze hebben ook terpentijn Cocktails, maar dan lekker strak gebotteld. Ik koos voor de Moscow Mule en aangezien hij lekker lang houdbaar is, bewaar ik hem heel braaf voor na mijn bevalling. Laat dit net een van de meest frisse cocktails zijn perfect geschikt voor de zomer! (yep, mine mine mine!)

IMG 6915 1024x1024 - 020 Review: Terpentijn Amsterdam
Kijk voor meer info zeker even op de site! Ik ga in ieder geval nog een keertje terug om de streetfood bar beneden te proberen. Die is namelijk vanaf 16hr tot lekker laat open! Tot gauw en bedankt Terpentijn!

Terpentijn Amsterdam
Rokin 103 

1012KM Amsterdam 
info@terpen-tijn.nl

Check hier meer restaurant tips.