Ik ben gek op Vietnamees eten, maar wie mijn blog al langer volgt heeft dat ook door denk ik. Het is heerlijk, vers, gezond en hier thuis zijn we er allemaal gek op. Vandaag praat ik niet over mijn eigen kookavonturen, maar vandaag neem ik jullie mee naar een recent door mij ontdekt pareltje. Oke ik heb m niet zelf ontdekt, want vriendin L heeft me erover verteld. Waar heb ik het over? Over Pho 91 in Amsterdam. Als ik vriendin L vroeg kom op er moet toch een Vietnamees zijn die me net zo blij kan maken als wanneer ik bij jou thuis eet, dan zei ze altijd..”Nee, Vanes, Vietnamees eten moet je bij iemand thuis doen”. Je begrijpt dus dat de dag dat ze me vertelde over Pho91 ik gelijk hoge verwachtingen had. Gelukkig viel het niet tegen en was het eten eigenlijk fantastisch!

Toen ik aankwam in de Albert Cuyp straat (Yep, daar waar de markt elke dag is) zag ik een klein tentje met een terrasje. De zon scheen dus ook het terrasje was gevuld. Men zat rustig te wachten tot ze een plekje kregen aan een tafeltje binnen. Het was giga druk, maar eigenaresse Linn noteerde braaf de namen en telefoonnummers en belde als er dan een plekje vrijkwam.

Binnen is het klein, maar hebben ze het toch leuk aangekleed. Een hele grote krijtmuur met tekeningen trekt gelijk de aandacht. Ik haalde er deze keer eten, dus stond braaf achter het kleine barretje/kassa waar je kon bestellen.

pho91

Wanneer je Pho91 heet, dan betekent dat in mijn ogen dat je ook echt een hele goede Pho moet kunnen maken, dus op aanraden van Linn bestelde ik de Pho met verschillende soorten vlees (kip, beef, varken). Ik kon het niet laten en bestelde gekramelisserde kippetjes genaamd Canh Ga Chien. Heerlijk! Als je ze besteld, doe dan gelijk twee porties, want ze zijn,echt om je vingers erbij af te likken, zo lekker. Op de foto zie je ook maar 3 aangezien ik de 4e al opgegeten had. Ik kreeg een hele grote kom met heldere bouillon (een check wanneer je wil weten of de Pho echt authentiek is, helemaal helder moet ie zijn!). Aangezien ik het eten meenam had ik gevraagd om alles apart te verpakken. Eenmaal thuis heb ik de soep goed verhit en daarna pas de “inhoud” toegevoegd. S L U R P wat was dat goed. Ik kreeg gelijk weer zin om mijn Pho recept te maken.

pho take away

IMG_3749 (1)

Processed with VSCOcam with c1 preset

Deze keer was het take away, maar heel gauw ga ik daar ook echt zitten en denk ik alles op de menukaart bestellen.

Eigenaresse Linn was zo vriendelijk om vragen van me te willen beantwoorden, dus heel gauw kun je ook hier het interview lezen.

Pho91
Albert Cuypstraat 91hs
T: 020 75 26 880
Open Di-Zon: 17h30 tot 22h00
http://pho91.nl

[fblike]