Bij Ronald Giphart thuis

Kookboek Ronald Giphart en Mascha Lammes “De Wereld Thuis” // Voor wie het niet wist, ik (Mee) ben echt een mega boekenwurm! Als klein meisje verslond ik het ene boek na het andere en eigenlijk had ik ook altijd een boek mee voor onderweg. Toen we een uitnodiging kregen om bij Ronald Giphart en zijn vrouw Mascha Lammes thuis aan te schuiven wist ik niet hoe gauw ik “Ja!” moest zeggen. Ik vond het eerlijk gezegd rete spannend. Het is toch wat om zomaar ineens bij zo een auteur binnen te mogen stappen, maar het was ontzettend leuk! We werden warm ontvangen met een Cucumber smash cocktail en al gauw werd de tafel gevuld met wereldse gerechtjes uit hun nieuwe kookboek “De wereld thuis”. 

Wereldse gerechten

De cocktail werd gevolgd door een Thaise tom kha kai soep, Mexicaanse carne quisada, pita’s met Libanese labneh, popcorn falafel en Roemeense zacusca. Als dessert rijkelijk gevulde baklava. Mijn favorieten waren absoluut de popcorn falafel (te vinden op p108) en zacusca (te vinden op p110). Ze combineerden prachtig, de crunch van de falafel en het smokey aroma van de zacusca, wat een droom. Ik zocht natuurlijk meteen het recept in het boek en ik kan je vertellen dat ze beiden easy peasy zijn. Ronald en Mascha proefden beide gerechtjes voor het eerst bij Restaurant Neni.

De wereld thuis

Reizen en lekker eten zijn toch wel mijn twee grote passies, daarom vond ik het ook heel bijzonder om te horen dat Ronald en Mascha wél liefhebbers van wereldse keukens zijn, maar helemaal geen grote reizigers. In deze moderne wereld kunnen we ons elke dag in een ander land wanen. Of het nou pittige Thaise soep is, Libanese labneh of Surinaamse pom je kan het allemaal in Nederland vinden; met een tripje naar de toko kan je het allemaal zelf maken. En dat is precies waar het om gaat bij de recepten in hun nieuwe kookboek “De wereld thuis” : toegankelijke recepten om thuis werelds van te genieten.

285132EA D920 44EA 8845 4A3A482B6E9B 683x1024 - Kookboek Ronald Giphart "De Wereld Thuis"

Het boek is verdeeld in vijf hoofdstukken – ontdekken, ontmoeten, onthouden, ontsnappen en ontzettend lekker en telt 70 recepten. Net als wij, halen ze ook inspiratie uit boeken die ze lezen, tips van anderen of Netflix-series die ze kijken. Vervolgens duiken ze de keuken in en ontwikkelen ze de heerlijkste recepten naar eigen inzicht. 

Het is een heel toegankelijk boek waar voor iedere lekkerbek wel iets te vinden is. Je gaat met dit kookboek van Ronald Giphart de hele wereld over, maar dan lekker thuis en ook nog eens vanuit je luie stoel. De foto’s zijn thuis gemaakt zodat weet je hoe het er écht uit komt te zien. Althans als het recept volgen met succes volbracht is. Elk recept is door Mascha zelf ontwikkeld en vergezeld van een goed verhaal, een leuke anekdote of een geinig weetje door haar of Ronald geschreven. Immers kookboeken zijn ook om te lezen 😉

081AB96B AE07 45B1 B334 BEC32142F74D 1024x683 - Kookboek Ronald Giphart "De Wereld Thuis"

Ronald Giphart en Mascha Lammes
De Wereld Thuis
Uitgeverij Thomas Rap
€ 24,99 euro

Ben je net zoals wij gek op kookboeken? We delen nog veel meer kookboeken inspiratie.

A25F81B7 397E 4937 8D5C 5E0B5AAA1B5C 668x1024 - Kookboek Ronald Giphart "De Wereld Thuis"
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Kookboek Ronald Giphart "De Wereld Thuis"

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.