Restaurant Neni Amsterdam // Samen met de bf ging ik een hapje eten bij Neni in Amsterdam. Het is al enkele maanden open, maar nu pas hadden wij een gaatje om er samen heen te kunnen. Grappig detail, de BF was er al in Berlijn geweest, maar realiseerde het zich pas toen we er al zaten.

Ikzelf was in London bij Ottolenghi geweest en hoopte dat het net zo lekker zou zijn. Ze serveren immers beide moderne gerechten uit de Noord Afrikaanse keuken en het Midden Oosten, maar bij Neni doen ze dat ook met een uitstapje naar de Mediteraanse kust of zelfs Japanse invloeden.

Restaurant Neni Amsterdam – de ambiance

Van te voren begreep ik dat het een vrij grote zaak was, maar toch vond ik dat toen we eenmaal binnen waren het gelukt is de zaak op een sfeervolle manier in te richten. Bij binnenkomst loop je tegen de Neni Deli aan waar je dagelijks terecht kunt voor versgebakken brood en genoeg ander lekkers. Ook kun je er overdag lunchen. Vervolgens mag je met de trap naar boven en kom je in het restaurant gedeelte. Deze wordt gescheiden door de keuken. En in totaal kunnen er ongeveer 200 mensen plaatsnemen.

neni amsterdam culinessa 2 683x1024 - Restaurant Neni Amsterdam

Neni Amsterdam – het eten

Claudia, de serveerster, koos voor ons wat gerechten en dat deed ze TOP! (tip van flip, vraag naar Claudia als je gaat eten ;)). Ze was heel oplettend en zorgde ervoor dat we niks te kort kwamen de hele avond. Van te voren kregen we wat mezze’s: de op houtskool gerookte aubergine met een salsa van tomaten, zhug, tahini en een zachtgekookt eitje, ceviche met granaatappel, de beruchte popcorn falafel met oa mais en een frisse limoen gember dressing en last but not least een heerlijke warme asperge spinazie salade met labneh.

Als hoofdgerecht om te delen: sabich, zag eruit als een pizza, maar heb me laten vertellen dat het een pita is met als topping o.a gefrituurde aubergine stukjes, tomatensalasa, tahini, zhug (een soort dressing van koriander, citroensap, olijfolie en chili) en een heerlijke butcher steak van de grill met frisse cherrytomaatjes en een dressing van mierikswortel. YUMM!

Het toetje moesten we kiezen en dat kon ik natuurlijk niet, gelukkig wilde de BF wel delen dus gingen we voor zowel de knafeh als de sesam ijs en halva met sesamzaadjes en gecarameliseerde pecannoten! Knafeh is een dessert met knapperige engelenhaar en honing, een zachte mozarella in het midden, een bolletje ijs met daarbovenop heerlijke pistache nootjes.

Geloof je me als ik zeg dat ik de bekende Neni Hummus ook echt nog even heb geproefd nadat ik al mn koffie en zoet op had. Yess, I did! En hij was silky soft en een volgende keer moet ik dat gewoon echt even bestellen als gerechtje!

Terwijl ik nu het aan het typen ben kan ik nog steeds niet bedenken wat ik nou echt het allerlekkerste vond: de op houtskool geroosterde aubergine daar blijf ik over nadenken, de aspergesalade smaakte mij ook erg goed, maar ook de butcher steak was heerlijk en ook de toetjes waren….ja, echt heerlijk! Al met al een hele fijne en geslaagde avond en blije maagjes!

neni amsterdam culinessa 11 739x1024 - Restaurant Neni Amsterdam

Restaurant Neni – de Lemonmanbar

Ben je klaar met eten maar nog niet klaar om naar huis te gaan? No stress, aan de Lemonman bar boven kun je rustig een cocktailtje wegdrinken. Ook schenken ze er hun huisgemaakte citroenlikeur.

Tel Aviv – het kookboek

Binnenkort ga ik jullie nog meer moois laten zien, want ik ga heel gauw koken uit het kookboek, Tel Aviv. Dus die review komt eraan. Voor nu zeg ik, ga, reserveer en vraag om een plekje waar het niet te gehorig is.

Restaurant Neni Amsterdam
Stadionplein 8
1076 CM Amsterdam (Zuid)
Dagelijks geopend va 18:00 uur tot 23:00 uur, de bar is elke dag geopend vanaf 17:00 uur. De deli is elke dag open voor brunch en lunch van 08:00 tot 16:30 uur. 

neni amsterdam culinessa 10 709x1024 - Restaurant Neni Amsterdam
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Restaurant Neni Amsterdam

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.