De knoflook bonen van Din Tai Fung zijn ge-wel-dig lekker en ik vertel je vandaag precies hoe je ze thuis kunt maken. Omnomnomnomnom.

Wie ze niet kent, Din Tai Fung is een bekende zaak uit Taiwan, die ook restaurants heeft in the US, UK en Singapore. Ik zou het echt geweldig vinden als we dat ook in Nederland hadden, maar tot nu toe helaas pindakaas.

Ze staan bekend om hun fantastische soep dumplings, maar je ziet ook het personeel de dumplings voor je neus maken. Het werkt lekker therapeutisch. Bekende gerechten die men ook besteld zijn de Fried rice met garnalen, de knoflook boontjes en dus tig dumpling variaties.

Din Tai Fung knoflook boontjes

350 gr Groene boontjes* – ik gebruikte haricot verts
Olie, bijv zonnebloem
2 Knoflooktenen
Zout naar smaak
Optioneel: snufje shiitake poeder

*Je kunt hier gaan voor kouseband, sperziebonen of haricoverts. Allemaal even heerlijk! Wij maken ze uit gemak vaak met haricoverts.

Zo maak je deze heerlijke knoflook bonen van Din Tai Fung

Snij aan beide kanten de puntjes van de bonen weg. Zorg dat de boontjes ongeveer 8 cm lang zijn.
In een diep bord meng je 1 EL olijfolie, de boontjes en een snuf zout.

We willen graag dat de boontjes droog bakken – dry frying in het Engels. Dit is een techniek uit de Chinese keuken. OF je frituurt de boontjes in een laagje olie tot ze lekker beginnen te krimpen en een beetje bruin eruit zien OF je besmeert ze met wat olijfolie en bakt ze af in 10 minuten in de airfryer op 200 graden (keer wel halverwege even om). Wij vinden ze net zo lekker en het maakt niet uit wat je doet. Uiteraard kun je dit ook in de gewone oven doen.

Wanneer de boontjes bijna klaar zijn, verhit je in een koekenpan 1/2 EL olie en perst hierin de knoflook en bakt deze knapperig en goudbruin. Let op, de knoflook mag niet aanbranden.

Heb je wat shiitake poeder dan kun je nu 1/2 theelepel toevoegen. Dit geeft net wat meer diepte aan het gerecht. Heb je dit niet, dan kun je deze stap skippen.

Proef en breng eventueel op smaak met wat zout. Serveer en smullen maar!

Je kunt behalve deze boontjes ook een Chinese witte nasi serveren of ga voor de snelle Chinese nasi met bacon. Zelf kiezen, neem dan een kijkje bij mijn andere Chinese recepten.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Knoflook bonen van Din Tai Fung

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)