En ja hor, ik (Mee) was weer de hort op voor CuliNessa. Deze keer mocht ik van de nieuwe kaart van de Hoofdstad Brasserie, de brasserie van het poepie chique hotel L’Europe, gaan proeven. Ik vond het wel een beetje spannend om daar zomaar zo in m’n jeans naar binnen te wandelen, maar het was alleen maar erg fijn.

We (de blogger bende) werden ontvangen door Chef Richard van Oostenbrugge en mochten aansluiten aan de chef’s tafel om samen te genieten van zijn creaties. Ik ging meteen ff neuzen hoe de brasserie er verder uitzag. De zaal was ruim en prettig aangekleed. Tafels niet te dicht op elkaar en mooi sfeervol licht. Maar de echte eye-catcher is natuurlijk het prachtige uitzicht over de Amstel. Wat is Amsterdam toch mooi he!
image28 - Hoofdstad Brasserie - 020 Tip
Het werd een relaxte lunch waarbij we vrij in de keuken mochten rondkijken en rondvragen. Erg leuk om van dichtbij te zien hoe de jongens al dat lekkers tot een geheel maken. Prachtige gerechtjes kwamen voorbij zoals gestoofde runderwang met haringkuit en dungesneden hamachi met “tiger milk”. Maar mijn favoriet was toch echt de krab met een gepocheerd eitje, jeetje dat was me toch een decadent lekkere bedoening!

image30 - Hoofdstad Brasserie - 020 Tip

image27 - Hoofdstad Brasserie - 020 Tip

Voor het dessert mochten we mee de kelder in. Jawel, het is een waar doolhof van keukens in de buik van L’Europe. Maar wij hadden een missie, namelijk bij de patisserie kijken hoe ze de pêche melba toch zo verdomd mooi krijgen. Je gaat het niet geloven, maar ze maken een heerlijke perzik sorbet die ze in een vorm van een echte wilde perzik stoppen en vervolgens paintbrushen zodat hij daadwerkelijk “bloost”. En oh ja, hij heeft ook nog eens een “echte” pit van marsepein. Dat is pas een dessert jongens.
image26 - Hoofdstad Brasserie - 020 Tip
Ik moet zeggen dat ik erg gecharmeerd was van de extreem simplistische omschrijving van de kaart. Want wat je geserveerd krijgt zijn echt kleine kunstwerkjes die je bijna niet durft op te eten. En dat verwacht je helemaal niet als je e.e.a. zo leest. Mijn oma zegt altijd “Het oog eet ook mee.” en dat hebben ze hier bij de Hoofdstad Brasserie goed begrepen.

De Hoofdstad Brasserie is een stuk toegankelijker dan ik dacht. Bistro chique, met een vleugje Parijs, maar ook met simpele Hollandse melkkoe op de kaart. Bovendien hebben ze ook een heerlijk terras dat binnenkort van slot gaat. De sous chef, fluisterde mij in dat ze deze zomer weer fantastische fruits de mer op de terras-kaart zullen hebben. Ik weet wel waar ik deze zomer zal vertoeven 😉

image29 - Hoofdstad Brasserie - 020 Tip 

Hoodstad Brasserie
Nieuwe doelenstraat 2-4
http://hoofdstadbrasserie.nl