Restaurant La Vallade Amsterdam // De titel zegt wel review, maar eigenlijk is het niet helemaal waar. Restaurant La Vallade is niet nieuw voor mij, want het is het favoriete restaurant van mijn zusje. We zijn er dan ook heel vaak met de familie wezen eten. Zelfs toen het nog in bezit was van de vorige eigenaar.

Ik herinner me de eerste keer nog heel erg goed dat we er aten met de familie. We gingen er op een zomerse dag eten en zaten gezellig buiten. Een gezellig bruin cafe, type huiskamer restaurant. We kregen uitleg over het concept en ik liep even naar binnen om er een kijkje te nemen. Zowel de BF als ikzelf bleven maar zeggen wat lijkt het op een van onze favo’s uit Utrecht (Restaurant C’est Ca gelegen in Witte Vrouwen).

Ik kon het dan ook niet laten en sprak de eigenaresse aan. Ik begon met vertellen over dat het ons zo liet denken aan een restaurant uit Utrecht en toen onderbrak ze me heel gauw. Ze wist gelijk dat ik het over Restaurant C’est Ca had en gaf aan dat Lambert (een van de toenmalige eigenaren) ook bij haar had gekookt en dat La Vallade eerst bestond en dat zij het concept hadden overgenomen. Heel grappig. Ik kreeg aan het einde van ons diner het “La Vallade kookboek” van haar en die signeerde ze met “C’est Ca”. Grappig he?!

Ooit begon La Vallade als hangout voor acteurs die voorstellingen speelden bij theaters in Amsterdam. Er was na het geven van een voorstelling nooit plek voor zo een groep om een hapje te eten en een drankje te drinken, dus richte meneer “La Vallade” het zelf op. Langzamerhand groeide het uit tot een heel fijn restaurant dat podium gaf aan verschillende chefs om er hun culinaire kunsten te tonen.

Het is een concept overgewaaid uit Frankrijk waarbij men onderweg ergens een hapje eet en dus ook eet wat de pot schaft. Zoals de fransen dat mooi kunnen zeggen: “tu manges ou tu ne manges pas’ (je eet of je eet niet)”. La Vallade werkt met een dagmenu en biologische producten. Er is een vast 5 gangen menu en je kunt aangeven of je dieetwensen of allergenen hebt. De rest verzint de kok voor jou. Heerlijk genieten en in al die jaren ben ik nog nooit teleurgesteld. Het is alleen geen restaurant waar je effe binnenwipt; hier ga je zitten en word je de rest van de avond in de watten gelegd. Oh en op maandag hebben ze speciaal voor de vegetariers een heerlijk menu!

Toen ik dus de vraag kreeg of ik er wilde eten samen met foodie friend Sees van de Lion Kitchen hoefde ik er niet lang over na te denken. Na twee jaar bloggen heb ik er ook wat leuke blogvriendinnetjes aan overgehouden en Sesanne is daar zeker een van. Helemaal geen straf dus om na mijn bevalling eindelijk weer een avondje lekker verwend te worden in goed gezelschap.

We gingen zitten, kletsten honderd uit en hebben ons dan ook flink laten verwennen. Want verwend worden hoort wat mij betreft echt bij la Vallade. Van begin tot eind. Niet te ingewikkeld, wel heel lekker en wat me bijgebleven is, is de lekkere perencider, de heerlijke soep met dragon kippenballetjes en de Sticky Toffee cake na. Het was namelijk geen gewone sticky toffee, maar een bananenbrood sticky toffee. Goddelijk lekker. Die moet ik gewoon een keertje proberen na te maken voor jullie!

Om jullie een indruk te geven, kun je hieronder wat foto’s bekijken. Krijgen jullie al zin om er ook te gaan eten? Ik kan niet wachten!
image 5 1024x1024 - 020 Review: Restaurant La Vallade
image 4 1024x1024 - 020 Review: Restaurant La Vallade
image 1 1024x1024 - 020 Review: Restaurant La Vallade
image 2 1024x1024 - 020 Review: Restaurant La Valladeimage 3 1024x1024 - 020 Review: Restaurant La Vallade   image 6 1024x1024 - 020 Review: Restaurant La Vallade

 

La Vallade
€ 35,50 voor een menu

Ringdijk 23
Amsterdam

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - 020 Review: Restaurant La Vallade

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.