De nieuwe mini is alweer 8 weken oud en ik heb nog steeds niet echt mn draai gevonden. Gelukig wel een gaatje om weer wat te kunnen koken en eindelijk tijd om erover te bloggen. <Y E A H>. Het is toch nog vogelen, maar ik kom er vast wel. Hopelijk heel gauw en dan ook meer tijd om recepten met jullie te delen. Op Facebook (volgen jullie me al? zo nee, klik dan hier ;)) vroeg ik welk recept jullie als eerste wilden zien en dat waren de courgettekoekjes. Dus bij deze ..

Ik heb jullie weleens eerder verteld over mijn obsessie met kookprogramma’s. Als we bijvoorbeeld op vakantie zijn op Curacao of in Amerika, dan kunnen we (ja zowel de BF als ik) de hele dag kijken naar van die leuke kookzenders. Ja, echt dat kunnen wij, mede door de jetlag die we vaak hebben. Het is een soort van 24 kitchen, maar dan wel net ff iets beter.

Zo keek ik dan ook vorig jaar naar cake boss Buddy Valastro die weer eens van alles aan het koken was (kitchen boss heet het programma). Onder andere courgettekoekjes. Lieve R bracht mij en mij mini’s een bezoekje en bracht geen kraamkado mee, maar een heleboel verwennerijtjes. Zo ook een giga courgette. Ik wilde deze courgettekoekjes al bijna een jaar maken, dus nu kon ik met deze courgette zeker wel van alles proberen. Zo gezegd, zo gedaan. Het courgette avontuur kon beginnen.
Screen Shot 2015 09 08 at 9.36.41 PM e1441743666943 1024x1011 - Courgettekoekjes a la Buddy Valastro
Zowel de mini, de BF als ikzelf vonden ze erg lekker. Lekker fris met een simpele yoghurt dressing. En doordat er kaas in zit geeft dat ook wat pit bij het zoetige van de courgette zelf.

Hierbij mijn versie van de courgettekoekjes, iets aangepast aan het origineel. Ik serveerde deze courgettekoekjes bij mijn tabouleh salade. Deze paste er met de yoghurt dressing goed bij.
courgettekoekjes culinessa

Recept voor Courgettekoekjes

Ingrediënten
1 Courgette – normale grootte, geraspt
1 kleine sjalot – fijngesneden
1 EL peterselie – fijngehakt
1 El munt – fijngehakt
50 gr Geraspte jong belegen kaas
25 gr Geraspte parmezaanse kaas
1 Ei
1/2 tl zout
2 EL Bloem
[optioneel!] 1 teen knoflook – geperst

Methode
Rasp de courgette en laat dit goed uitlekken in een zeef.
Na 15 minuten laat je het verder uitlekken op keukenpapier.
Voeg nu in een kom, de overige ingrediënten en roer tot een beslag.
In een pan voeg je een laagje olijfolie toe en laat dit goed heet worden.
Met een lepel leg je hoopjes beslag in de pan en drukt deze plat tot ongeveer 1 cm.
Bak ze goudbruin en knapperig van buiten.
Serveer ze met de yoghurtdip.

Recept Yoghurtdip
Ingrediënten
3 EL Yoghurt
1 EL Mayonnaise
Zout
Peper
[Optioneel!] Chilli flakes

Methode
Meng de yoghurt en mayo en breng op smaak met zout en peper.
Voor wat extra pit voeg je wat chili flakes toe.

Vond je dit receptje lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht hier.
courgette koekjes close up culinessa