Deze romige citroenpasta met spinazie, knoflookkruimels en chili flakes is VEGAN. Ja je leest het goed! Steeds vaker krijg ik vragen waarom ik geen vega(n) recepten deel? Nou meestal geef ik in mijn recept aan wat je kunt doen om er een vega(n) variant van te maken. Nu wil het zijn dat mijn zoon een tijdje terug thuis kwam met het verzoek of ik een citroenpasta kon maken voor hem. Ik ging aan de slag en heb er een vegan variant van gemaakt. Dit komt vooral omdat ik zelf momenteel even geen zuivel consumeer.

Om er zeker van te zijn dat niet alleen mijn gezin, maar ook echte vegetariërs hier blij mee zullen zijn vroeg ik mijn vriendinnetje M om het recept voor me te testen. Ze was zo enthousiast erover dat ze het meteen op social wilde delen. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat dit een recept is dat iedereen kan waarderen.

Sowieso vind ik het mega fijn dat er steeds meer plantaardige alternatieven zijn en heb ik in de afgelopen maanden behoorlijk wat producten uitgeprobeerd. Ik stuitte op een nieuw product laatst en vertel jullie er graag meer over.

A87A14FC C954 4C6F 85F3 25B222F96028 683x1024 - Romige citroenpasta met spinazie, knoflookkruimels en chili flakes - Vegan

Blue band plantaardige kookroom

Deze 100% plantaardige kookroom ziet eruit als gewone room, is net zo romig als room van zuivel en kan je dus zowel koud als warm gebruiken. De plantaardige kookroom bindt super goed en schift niet. Verder is het neutraal van geur en vrij van kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen. Goed, genoeg gepraat, let’s get cooking!

Dit recept is een eigen bedenksel, maar ik ben vast niet de enige. De Italiaanse pasta al limone is net even anders en simpeler, maar mijn romige citroenpasta doet niet onder 😉 

Recept romige citroenpasta met spinazie, knoflookkruimels en chili flakes – Vegan

Ingrediënten
~ 4 personen

Water
Snuf zout
1 citroen (rasp en 4 EL sap)
4 EL (plantaardige) boter
1/2 tl maizena of bloem
300 gr spinazie
400 ml (plantaardige) kookroom, ik gebruikte dus 100% plantaardige kookroom van Blue Band
300 gr penne of fusilli
Vega(n) (parmezaanse) kaas *
[Optioneel: Chili flakes]

*Vega(n) parmezaanse kaas kun je gebruiken, maar je kan ook knapperige knoflookkruimels maken:
1 EL Plantaardige boter of margarine
1/2 teen knoflook
3 EL panko (Japanse broodkruim)
Zout en peper

Verhit de boter in een pan en bak hierin de knoflook tot die geurt. Voeg nu de panko toe en rooster deze langzaam op laag vuur goudbruin in de pan. Breng op smaak met zout en peper.

Zo maak je romige citroenpasta

Breng een grote pan met water en een flinke snuf zout aan de kook.
Was ondertussen de spinazie en hak fijn.
Rasp de citroen en knijp het sap uit. Zet apart.
Pers de knoflook.
Kook de pasta volgens de instructies al dente. Bewaar ook wat kookvocht apart.
Verhit in een koekenpan de boter met de citroenrasp tot het gesmolten is.
Voeg nu maizena of bloem erbij en roer goed door. Bak 1 minuut lang.
Giet nu de plantaardige kookroom erbij.
Voeg de spinazie toe.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de citroensap toe.
Gebruik wat van het pasta kookvocht om de saus iets te verdunnen. Doe dit in delen.
Meng nu de pasta erdoorheen.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met de vega parmezaanse kaas of knapperige knoflookkruim.
Voor wat extra pit kun je wat chili flakes gebruiken.

Dat was het. Je eet dit gerecht binnen 15 – 20 minuten. Perfect dus voor een drukke dag.

8CEBDB9D 7C51 4E16 8F84 3F38F5F1770D 683x1024 - Romige citroenpasta met spinazie, knoflookkruimels en chili flakes - Vegan
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Romige citroenpasta met spinazie, knoflookkruimels en chili flakes - Vegan

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn eigen ervaring.

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)