Afgelopen weekend bezocht ik onze zuiderburen in Antwerpen en kreeg ik een kleine city tour van Marlies Beckers en Marie Monsieur. Culinair natuurlijk, want deze dames hebben een Stadskookboek Antwerpen geschreven dat nu vers van de pers in de schappen ligt. In hun Stadskookboek Antwerpen vind je allerlei leuke en lekkere spots. Van streetfood tot sterrenwerk. Van lekker chauvinistisch met de beste Antwerpse handjes naar hip Chinees op het Zuid.

Marlies Beckers Marie Monsieur

We begonnen de avond met een gezellig aperitief bij Belgian Wines, waar wij fijn wat Belgische bubbels met een charcuterie plankje oppeuzelden. Belgian Wines huist enkel Belgische wijnen en is van een beetje uit de hand gelopen hobby van twee broers, uitgemond in een gezellige bar met webshop. Best grappig he.

Belgian Wines

Belgian Wines

Vervolgens gingen we bij Seppe Nobels de chef van Graanmarkt 13, ons voorgerecht nuttigen. Deze terecht betitelde “groentenchef” weet de groenten ook echt te laten shinen. Zijn verfrissende aanpak, geen vlees toevoegen als het niet nodig is, weet velen te bekoren. En mij natuurlijk ook 😉 We kregen een heerlijk salade, met cottage cheese en kruidjes uit de tuin op het dakterras (te cute). Niets meer aan doen. Yum!

Seppe Nobels

Graanmarkt 13

Daarna gingen we door naar DIM, waar piepjonge chef Dimitri Proost zijn Japans geïnspireerde gerechten bereid. Zijn fascinatie met Japan en het Japanse eten weet hij prachtig te vertolken op het bord. Super malse octopus (13x opgekookt!) maar mijn fav was toch echt de zalm sashimi met truffelolie en gefrituurde quinoa. Mouthgasm!

Dimitri Proost

DIM

En ja, vis moet zwemmen dus we gingen aan de cocktails bij Belroy’s Bijou. Knus zaakje, zeer geschikt voor romantische dates, met spannende cocktails op de kaart. Hier geen standaard mojito in zicht. Ook doen ze aan bottled aged cocktails. Nou daar had ik dus echt nog nooit eerder van gehoord. Maar het is zoals het klinkt. Ze mixen de cocktail, bottelen het en dan laten ze het lekker rijpen. Ik zeg doen!

Belroy's Biyou

Kortom we trokken de hele stad door, van het centrum naar het Zuid en everything in between. In het boek zag ik vol vreugde vele van mijn Antwerpen fav’s voorbij komen, maar ook zoveel plekjes die ik nog graag wil bezoeken!

Mijn 3 fav’s die ik een ieder kan aanbevelen:

  1. BÚN, een klein tentje waar Huibrecht en Hoa je verrassen met grote Vietnamese smaken
  2. De Smaaknatie, als je dan toch al bij BÚN hebt gegeten, steek even over voor een lekkere canelé met Elixir d’Anvers als digestief
  3. Joost Arijs, een klein wandelingetje verder voor heerlijke bonbons en prachtige gebakjes

BÚN

De Smaaknatie

Joost Arijs

Heb je ook de smaak te pakken? Ga dan zeker in oktober langs, want dan staat Antwerpen in het teken van het Smaakmeesters festival. Een culinair festival waarbij je letterlijk mag proeven bij alle deelnemende horeca- en speciaalzaken.

 

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]