Vandaag een vegetarische post, namelijk verse Vietnamese verse vegetarische loempia’s. Het begon allemaal met mijn obsessie voor de mooie spulletjes die verkocht werden tijdens de VitAsia weken van de Lidl. Ik ben gek op Aziatisch servies en heb hier best wat staan van het gave merk Tokyo Design. Toen ik deze lijn zag in het foldertje van de Lidl, moest ik ze gewoon hebben.

Toen mijn BF vertelde dat er weer Vitasia weken aankwamen, kon ik niet wachten. Ik ging er snel heen en ik had mazzel! Ik scoorde de mooie ronde kommetjes en de saus kommetjes. [Y E A H] Ze passen perfect bij de bordjes die ik vorig jaar kocht.
IMG 2218 e1424778996207 1024x1024 - Verse Vegetarische Loempia's - Goi Cuon
Uiteraard ging ik ook even neuzen bij de rest van de producten en kocht ook de sushi rijst, de wasabi pasta, mung bean noedels en lychees in blik. Uiteraard bedacht ik toen dat ik zin had in deze loempia’s, dus haalde ik er ook nog wat wortelen, Chinese kool, bosui en ging thuis gelijk aan de slag.

Ze zijn zo lekker, dat ik dus het recept met jullie deel. Inspiratie voor dit recept van deze loempia’s kreeg ik door de foto die ik op Instagram zag bij Sofie Speisekammer.IMG 0238 1024x682 - Verse Vegetarische Loempia's - Goi Cuon

Recept Verse vegetarische loempia’s aka Goi Cuon

~ 10 Verse vegetarische loempia’s 
Ingredienten

4 gedroogde Chinese paddestoelen (Shiitakes)
50 gr Mung bean noedels

30 gr wortelen
2 eieren
80 gr Chinese kool
1 teen knoflook
1 sjallot
1 tl bouillonpoeder
1/2 tl Witte Peper
1 EL Olijfolie
1 Bosui
10 Ronde rijstvellen
Handjevol Koriander
Handjevol Thaise basilicum (Horapa)
Nuoc Mam Saus – recept hier

Methode
Week je shiitake in heet water ongeveer 15 minuten.
Week ook je noodles 10 minuten in heet water tot ze zacht zijn.
Rasp ondertussen je wortelen.
Snijd de Chinese kool en uien fijn en pers de knoflook uit.
Snijd de bosui fijn en zet apart.
Kluts de eieren en voeg dit samen met de Chinese kool, shiitakes, noodles en wortelen.
Breng op smaak met de bouillon poeder en witte peper.
In een hete wok voeg je 1 EL olijfolie en het “ei mengsel”. Roer goed door en zorg ervoor dat je eieren gaar zijn.
Voeg als laatste de bosui toe en wok nog even door.
Vul een grote kom met water en week daarin 1 voor 1 je rijstvellen.
Leg ze neer op een glad oppervlak en voeg wat kruiden en het eimengsel toe.
Dip in de Nuoc Mam saus.

Smakelijk eten!

Vond je dit receptje lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.

[fblike]

0/5 (0 Reviews)