Wat vliegt de tijd! Vorig jaar nog druk a.h verbouwen, verhuizen en dozen uitpakken en dit jaar komt er eindelijk wat rust. Rust om te genieten van wat er wel is en er gewoon te zijn.

Toen we het huis kochten was het enige dat voor mij belangrijk was z.s.m een tuindeur aan te schaffen die dicht en op slot kon. Dat kon gelukkig vrij snel met hulp van een hovenier. De rest kon wachten tot volgend jaar zeiden we tegen elkaar. Na elke keer naar buiten kijken en ons storen aan de chaos kwam daar toch verandering in.

De schutting

Vorig jaar besloten we in plaats van op vakantie te gaan onze tuin aan te pakken en ook hier in de basis grondig e.e.a te wijzigen. Ik nam samen met onze buurman de “goede” kant van de schutting onder handen en we verfden deze antraciet. Dat zorgde voor zo een fijne glow up dat de HB bedacht dat hij de andere kant van de schutting die zo goed als overleden was er wel af kon trekken. OOPS we keken zo bij de andere buren naar binnen en zij idem bij ons. YIKES! Dus prio nr 1 op zoek naar een nieuwe schutting.

Je kent het wel, plaatjes pinnen en uren struinen op het net op zoek naar die perfecte schutting en vibe die we in de tuin wilden creëren. Uiteraard moest het matchen met de rest van het huis.

Verlichting en elektra in de tuin

We vonden een prachtige schutting en de HB wist meteen welke verlichting we nodig hadden. We kwamen er al snel achter dat net zoals met het huis, de vorige eigenaar het minimale had gedaan in de tuin. Er was niet eens een kraan aangesloten. Gelukkig kwamen we daar op tijd achter dus kon onze aannemer dit voor ons aanleggen.

IMG 6020 jpg 768x1024 - Verbouwd, verhuisd en tijd voor een (subtiele)tuin make over

Subtiele make over van de tuin

We besloten de tuin in 3en op te delen: een zitje voor, een zitje achter en na veel wikken en wegen kunstgras in het midden. Zo konden we zo optimaal mogelijk gebruik maken van de zon.

Wie wat bewaard heeft wat zullen we maar zeggen. Met onze oude spullen konden we in ieder geval wel ergens zitten. Via MP scoorde ik nog twee van dezelfde stoelen en kocht low budget een kleedje. Ook zag ik online nog andere tuindecoratie en spotte ik tuinslangen.

Via MP vond ik soortgelijke grindtegels die we in de voortuin konden gebruiken. Zo konden we mooi de tegels die daar eerst lagen gebruiken in de achtertuin. Je begrijpt dat de HB me heeeeeel leuk vond; NOT. Haha.

Wat moet er nu nog gebeuren dan? Nou we zijn nu echt heel blij met de basis die er staat, maar uiteraard hebben we nog wensen. Zo zijn een tuintafel en stoelen welkom en moeten we ook nog een zithoek voor achter hebben. Ook de juiste accessoires zijn work in progress. Een kleine bbq corner zou top zijn. Evenals een plekje waar ik evt een gasbrander neer kan zetten om te kunnen wokken bij mooier weer. Ook staat een pergola hoog op ons wensenlijstje, maar goed je moet wat te wensen en dromen hebben toch? In ieder geval beetje bij beetje want de afspraak is dat thuiskomen moet voelen als op vakantie. En tot nu toe lukt dat aardig.

Tot de volgende keer maar weer!

liefs,

Vanessa